Gyerekkori hiedelmeink (beszélgetés)
Még nem hallottam. Érdekes ez is.
Nálunk meg senkit sem szabadott körbe seperni.
Nekünk azt mondták, nem tudom valaki hallotta-e már, hogy ha átlépnek rajtad, kicsi maradsz. Elhitte a legkisebb unokatesónk és ha játék közben vagy alváskor átlépte valaki véletlenül is, ordított, hogy lépjél vissza, mert nem növök meg! :)
Ez semmikepp nem helyes. Nálunk nincs rá kialakult formula, igazából az uram, asszonyom is szokatlan. Levelekben 'ügyfél, felhasználó, fogyasztó, páciens" vagyunk, helyzettől függően. Lehetne szólítani keresztnevén, ha már tudjuk, pl. János, de még mindig marad a Jánosné problémája, ő lehetne asszonyom. Lánykori nevet viselők kétesélyesek, ott is keresztnév.
Sárgarépától tudsz fütyülni.
Eszembe jutott egy másik: nem baj, ha elázol, legalább megnősz.
szerencsere ahol en elek meg a 100 evest is tegezik!egyszoval mindenkit!
Ez rögtön egy lenéző hangnem nekem is.
Nekem az se tetszik, hogy pl. a kórházakban, rendelőintézetekben nénizik és bácsizzák a pácienseket. Minden országban Uram, Asszonyom, itt meg néni és bácsi, még akkor is, ha 20-30 év csak a különbség a nővér és a páciens között.
A jó hátszél sokat tud segíteni.
Pelda erre a vitorläzäs....
Kókó,, felénk így mondtàk ☺️
Nem sok részem volt hasonlókban, mert apám sajnos fiatalkoromban meghalt. Anyám pedig nem törődött velem, csak saját magával. Eleinte még elhittem, hogy nem baj, ha másoknak vagy akár neki ártok vagy mondjuk nem tanulom meg a leckét. Érzelmileg nulla volt, nem viselte meg semennyire, ha rosszat mondtak neki. Például ha azt mondtam rohadék vagy, fel sem vette. Csak panaszkodni nem lehetett, vagy érzelgősnek lenni, mert akkor büntetett. Ez utóbbit betartottam, de a többit nem még gyerekkoromban sem, miután mások rávilágítottak erre. Sok barátom volt, mindig féltékeny volt erre.
Erre volt valami vicc a ragadozó magarakról.
"Héjàt, ment abban van a vitamin."
Engem a nővérem kezdett verni időnként. És mikor szétszedték minket, ő hangosabban bömbölt, és igazat kapott ezért.
Egyre nem emlékszem, akkor csak meglökott. Àllítolag "leromboltam" a fakockavàràt 2-3 évesen. Nekilökött a konvektor sarkànak, és van egy hianyzó csík a hajamban.
Mikor 16 volt, összeveszett a padijaval, letette a telefont, és elkezdett engem ütni.
Mikor 20 volt, már csak üvöltött, mert miért van a szelfogóban egy ronda cipő, ami az enyém volt. És màr két éve megvolt. Akkor berontott a hétvégi, családi ebéd közepén. Akkor sem álltak mellém.
De ezek már régen voltak. Jóban vagyunk.
Nálunk az egyik nagymama mondta magára meg a dédnagymamàm, hogy kisöreg. Semmi negatív csengése nincs a fülemben.
A szalmonella lehetősége miatt mondták a nyers tésztát, de soha nem kaptunk.
A giliszta meg a kutya simogatas és éves közt, de az nem hiedelem. Én azóta is komolyan veszem, pedig a macskàimmal aludtam.
Ezeket is nekem is mondták, de komolyan soha nem vettük.
Felénk pulyaszedő volt :D
Meg ha rosszak vagyunk, elvisz a kóku.
Nekünk ezt a gyümölcsökre mondták.
Este sokáig játszottunk kint ( én még abban a korban voltam gyerek)
Ránk szóltak,hogy futás haza mert ilyenkor jár a gyerek szedő. Lábunkat a nyakunkba rakva, lélek szakadva futottunk hazàig😁😂
Ja a kenyér héját is meg kell enni,mert abba van a vitamin 😂
Ha rossz leszek elvisz a zsákos bácsi, ne játszak a tűzzel,mert bepisilek,dinnye nő a hasamba a sok magtól...
Ezt én is mondtam anno a lányomnak. A sárgarépát nagyon szereti, de fütyülni azóta se tud. 😂
Uhhh, ha engem vertek volna ezért, nemigen értem volna meg a felnőtt kort. 🙃
Tényleg!!! Ez is volt! :DDDD
Nem láttam még, de találó! :)
A mémre gondolsz, amikor apuka megkérdezi a pályaválasztás előtt álló gyerekét, hogy mi szeretne lenni, amikor felnő, a gyerek pedig azt válaszolja, bűnöző.
Apuka visszakérdez, az állami, vagy a magánszektorban?
😎
Azt mondták, ha sok nyers sárgarépát eszünk, jól tudunk majd fütyülni.( Ettünk is, szerettük is.) Próbáltunk fütyülni, egyre jobban ment. 😊
További ajánlott fórumok: