Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Gyász és összeveszés fórum

Gyász és összeveszés (beszélgetős fórum)

2010. máj. 7. 19:12

Nah, megint megy a veszekedes otthon, most speciel a holnapi 5 hetes misere keszulunk, nalunk lesz az ebed utana. A noverem megigerte, hogy segit Anyunak, kozben meg elment letenni a kiscsajt, hogy aludjon, persze o is elaludt. Anyu nem szolt semmit, meg sem koszonte, hogy mindent megcsinaltam a noverem helyett. De ha vlminek a kozepeben voltam, es nem kezdtem el rogton azt, amit epp mondott, kiborult. A kislany is olyan hisztis, hogy az hihetetlen. Az orrom elott ette meg azt az 1 kocka csokit, amit tegnap tettem felre magamnak, mert tegnap kemenyito napom volt, ma CH nap, bejott a szobamba, mondom neki, nem pakolsz. Jo-jo, nem pakolok, megigerem. Erre raszaladt a csokira, es nem baj, hogy le is ejtette a foldre, mondom neki, hogy azt nem bantod, az az enyem, erre nez a szemembe, es bekapja. Aszittem, agyonutom! Rogton kikuldtem a szobambol. Elegem van. Szofogadatlan, a noverem meg a konyvbol tanulta a nevelest, mert o ovononek keszult, persze, hogy nem hallgat rank a gyerek. Ra sem. O meg csak ordit ra allando jelleggel, amitol mar faj a fejunk. Annyira elmennek mar vlhova par napra... Csak 1 kis csendet szeretnek. Nincs energiam semmihez, elszivjak mind.

Ami meg a hagyateki targyalast illeti, mar megkaptuk a papirt, es mar megindult a szarkeveres ezerrel... Az unokatestverem talal ki hulyesegeket, csak hogy ok olyan kis szegenykeknek tunjenek. Anyum azt mondta, ha neadjisten vele tortenne vlmi, biztos, hogy bennunket kisemmiznenek, a vegsokig kuzdenenek azert, hogy meg ha az ugyvedekre is menne el minden, a penz, a haz, mi ne kapjunk semmit. Ez annyira szar. En mar elore latom ennek az egesznek a szomoru veget. A 2 csalad ugy ossze fog veszni, hogy minden kommunikacio megszakad. A masik csalad notagjai ilyen harcosak, Anyum batyja es annak a fia nagyon aranyosak, nagyon szeretjuk oket, de a nok... Lesz itt meg a mostaninal is nagyobb kaosz. Ugyan mar, mikor a noverem mondta, hogy szeretne elkapni a tata egyik kepet, ami a falon log, az unokanoverem azt mondta, varjuk meg a hagyateki targyalast. Nekem pl. a falioraja tetszik nagyon. De basszus, a hagyatekin nem egy keprol, vagy egy orarol fognak targyalni. Anyum azt mondta, az lesz a vege, hogy o meg a batyja kezenfogva minden mozgit6ot kivisznek a hazbol, es minden fel lesz gyujtva az udvar kellos kozepen, es akkor mar tenyleg csak egy egyszobas haz lehet az, amiert az "unokak" osszekapnak...

16. Zsuzsa88 (válaszként erre: 15. - 16d1dd6891)
2010. ápr. 9. 18:25

Koszi a gratulaciot. :) De mi a poen; Olyan jol megirtuk, hogy a prof azon gondolkodik, hogy megsemmisiti... XD

A noveremmel nem gondolom, hogy valaha is javul egyaltalan a helyzet, mindig is azt mondja, en csak a huga vagyok, es mivel 7 ev van kozottunk, inkabb ne szoljak bele, o jobban tudja, mert o az idosebb... Ha-ha-ha... Epp az a baj, hogy o annyira naiv, annyira mashogy nezi a vilagot, az embereket, hogy nem veszi eszre, hogy egyesek mennyire kihasznaljak a johiszemuseget, mennyien csesznek ki vele, es hogy attol mčg, h a huga vagyok, lehet, hogy egyes dolgokhoz jobban ertek, meg ha 7 evvel fiatalabb is vok. Pl. ha osszezordulnek a ferjevel (meg elotte az elozo pasijaival), maaaaajd megoldodik a gond magatol, majd biztos elevul. En viszont tapasztalatbol tudom (a kis hulye 22 eves fejemmel), hogy ha nem beszelik meg a dolgokat, semmi sem fog valtozni.

Bocsi, most befejezem, kezdodik az ora. Az egyetemen vok, ezert irok ekezet nelkul... :)

15. 16d1dd6891 (válaszként erre: 13. - Zsuzsa88)
2010. ápr. 9. 09:36

már az is valami, h kicsit javul anyuddal a viszony. a nővér-kérdés megint bonyolult, konnyű azt írni, hogy hagyd a fenébe és okoskodjon, ahogy csak akar, mert ezt megtenni nem olyan egyszerű:/

nekem az ocsém hasonló, szerencsére az ország másik végén él, áldom a sorsot:D

pozitívnak érzem ezt a beírásodat, és ez jó, csak így tovább..ja és grat az etikához.

2010. ápr. 8. 20:21
Uhh, de hosszú lett... Bocsi :)
13. Zsuzsa88 (válaszként erre: 12. - 16d1dd6891)
2010. ápr. 8. 20:20
Na, kb 3 fokkal javult a helyzet. Együtt néztük Anyummal a Grace klinikát kedd este, meg tegnap a Született feleségek egy részét (az első reklámig, addigra vége lett a meccsnek, felszabadult a szobám, és a Párommal lehettem, Apu jelenléte nélkül), és azt mondta, nem érti miért kerülöm mostanában. Elnevettem magam, pedig nem akartam. Mondtam neki, hogy pontosan tudja, miért kerülöm. Vagy maga jött rá, vagy a nővérem kontárkodott a dologba... Azt mondja, ő nem akarja kezdeményezni a veszekedéseket, csak úgy jönnek magától. Ja, mondom, csak az a baj, hogy amikor már rászólok, hogy hagyja abba, vagy Apu véd meg, még akkor sem kapcsol, hogy túlzásba viszi. Azt mondja, nem szeret velem veszekedni. Mondom neki, én sem, sőt, nekem az fáj legjobban, mikor belémköt, éntőlem bárki akar6 velem veszekedni, magasról letojom. Az fáj, ha Anyu kötözködik velem ok nélkül, vagy a Párom (bár október óta minden rendben közöttünk), még az sem érint meg különösebben, ha Apu csesztet vlmi hülyeségért (az utóbbi időben nagyon felejt, rendszerint abból adódnak a viták, hogy vlmire rosszul vagy egyáltalán nem emléxik), a nővéremmel kapcsolatban meg szintén tudom, hogy mindig nekem van igazam. Hihetetlen, hogy mennyire önző, és mennyire nem gondol Anyumékra. És ez nem csak anyagilag jellemző rá, hanem a szó szoros értelmében minden téren. Most is, kapott egy SMS-t a szolgáltatótól, hogy ha nem fizet be 24 órán belül ennyi-mennyit (kb. 3900Ft), kikapcsolják a kártyáját. Előfizető, de az eddigi havi számlája nagyon sok volt, mert ugye drága telefont vett neki a férje, csak azzal nem számolt, hogy a karácsonyi ajándék mennyibe fog később NEKÜNK kerülni. Anyumék kibuktak, megkérték, váltson tarifát, ne kelljen ennyit fizetni, mikor ki sem használja az adott összeget, nem küld el annyi "ingyen" SMS-t, és nem hívogat annyit "ingyen", mint amennyit fizet. Nosza, fogta magát, elment a telefonoshoz, és mit csinált? Lecserélte a telefonját, azzal, hogy az ő eddig használt telefonját elkapta a férje, most meg az új telefonért mégtöbbet fizet, holott azt mondták neki, hogy az első 2 hónap ingyenes lesz. Ennyit arról, hogy ő milyen okos, ügyes, takarékos... És hogy szerinte én vagyok az önző. Az tény, hogy Anyumék fizetik az egyetememet (itt megjegyezném, hogy a nővérem egy 3 éves óvónőképző főiskolát 7 év alatt fejezett be, persze mindent Anyumék fizettek neki is), de az egyetemen kívül nem szoktam tőlük pénzt kérni. Kapok ösztöndíjat, nem sokat, de 1 hónapra épp kijövök belőle, ha esetleg nagyon nem megy másként, elszámítom magam, kérek tőlük kb. 1000Ft-ot (azért írom az összegeket kb-ben, mert mi nem forinttal fizetünk). És ha kérnem kell tőlük akármennyit is, már bűntudatom van. Neki nincs. Én most 3. éves vagyok, még 1 év, és kész. És be fogom fejezni, mindent időben, nem leszek olyan, mint ő. Nekem nem "fáj a seggem" a vizsgákra. Na, és akkor ki az önző? Anyumék fizetik, nekem az a dolgom, hogy minden kollokviumot, vizsgát szépen időben letegyek, évismétlés nélkül. Ma viszont örültek a jó hírnek, miszerint az etika kollokviumom max pont közeli lett. Anyumékkal úgy néz ki, lassan javul a dolog, még a nővéremmel kellene megértetnem valahogy, hogy nem vagyok egy hülyegyerek, mint amilyennek ő lát...
12. 16d1dd6891 (válaszként erre: 10. - Zsuzsa88)
2010. ápr. 6. 15:30

ha annyira fontosdnak tartjak az egyetemet /jogosan/ akkor johetsz azzal, hogy siman megmondod, hogy nehez vizsgaid lesznek, es muszaj minden eroddel a tanulasra koncentralnod.

persze tudom, hogy furak az emberek, de fel nem foghatom, ezzel az ervelessel mi lenne a gond...

11. Zsuzsa88 (válaszként erre: 10. - Zsuzsa88)
2010. ápr. 6. 13:28
Meg az is még a gond, hogy ugye, pár napja temettük el a Tatámat, nincs pénz. Lehet, abból is baj lenne, ha a saját kártyámról levennék vlmennyit. De a Páromék sem állnak vlmi jól, nem vár6om el tőle és az anyukájától, hogy teljes mértékben ők tartsanak el, minden ebédrevalót ők vegyenek...
2010. ápr. 6. 13:26
Csak attól félek, hogy ettől mégnagyobb lenne a balhé... Nem tudom, tényleg nem tudom... Pár napot még várok, és ha nem javul a helyzet, tényleg elmegyek... Hagyok nekik egy üzenetet, hogy nem elszöktem, vagy valami, minden rendben van, csak megvárom, amíg elvonulnak a sötét felhők. Mingid azt mondják nekem, hogy az egyetem az első, minden más csak a második lehet. De ha ők maguk okozzák ezt a cirkuszt, hogy hiába tanulnék, nem megy a fejembe semmi, akkor tényleg nem látok más megoldást. :(
2010. ápr. 6. 11:59
bárcsak tudnék segíteni...csak jelzem, h elolvastam és tanácstalan vagyok. az az egy biztos, hogy most két hétre tényleg el kéne menned a barátodhoz, hogy legalább tanulni tudj...
2010. ápr. 6. 11:12

Új fejlemények... A nővérem egy idiótának néz, aki önző, csak magával foglalkozik, és mindenbe beleszól. Mindez miért? Mert az este ugyanazt a filmet néztük Anyuval, csak ő a hálóban, én az én szobámban. Megkérdezte a nővérem, miért nem nézem vele. Mondom neki, kerülöm, hogy ne legyen min összevesznünk. Erre azt mondta, hogy beteges, amit csinálok. Ja, szerinte beteges, mert őt nem bántja Anyu... Plusz, ha valamit nem engedünk meg a kislányának, ő megengedi. Aztán persze hisztis lesz a gyerek, mert az előbb még szabad volt, most nem szabad. Az a poén, hogy amikor én leülök, és megmagyarázom a kislánynak, hogy mit miért nem szabad, elhallgat, nem visít tovább. A nővérem meg azt mondja, kussoljak, nem tudom, hogy kell gyereket nevelni, mert nekem nincs. De kérdem én: hogy létezik, hogy a kislány egy óra vele töltött idő alatt kb. 5-7 percenként kezd el üvölteni vlmiért, velem meg 1x sem? Ő csak azt m,ondja vlmire, hogy "Nem szabad! Ne bántsd!", én nem kiabálok, csak elmagyarázom neki, mit miért nem szabad, és aztán nem bántja, és nincs sírás sem. De én ugye idióta vagyok, aki nem ért semmihez. Meg önző, mert a saját lelki békémért kerülöm Anyuval a kommunikációt. Most nem azért, de ha direkt odamennék Anyuhoz beszélgetni, és megint kikezdene, a végén meg mindketten sírunk, az mivel jobb Anyunak? És itt jön megint egy poén, hogy én nem bántom soha, nem vádaskodok, hagyom, hadd mondja a magáét, talán ha ráhagyom, előbb abbahagyja, de ő saját magát hergeli fel annyira, hogy ő is sír. Kinek jó ez?! Mert hogy nekem baromira nem, az tuti... Ja, és ha el merek egy héten 1x menni egy barátnőmhöz, rögtön letámad mindenki, hogy soha nem vagyok itthon. Mert mindig (!) az egyetemen vagyok (hát tehetek én róla?!), vagy "holmi barátnőcskéknél", és nem segítek itthon. De bármikor megkérdezem Anyut, mit segíthetek, annyit mond, hogy "Menj innen!"

Segítsetek, mit csináljak?! Annyira boldog család voltunk, mindent meg tudtunk beszélni, miért romlott ez el ennyire, egy-két dolog miatt (gyász, válás-nem válás)? És miért mindenki engem bánt? Na jó, Apu nem, ő ha itthon van, megvéd. De mostanában soxor van terepen... Segítsetek...

2010. ápr. 5. 22:06
Amióta klimaxos, mindig talál kisebb hülyeségeket, ami miatt vitázni tud velem, nagyon sűrűn akkor, mikor ő maga is tudja, hogy nekem van igazam. De basszus, nem ennyire, mint most. Tényleg nem lehet vele beszélgetni semmiről, minden szavamba beleköt. Az, hogy úgy viselkedik, mintha csak az ő halottja lenne, arról meg tényleg már ne is beszéljünk. Értem én, hogy a saját halottjának tekinti, elvégre az ő kezei között halt meg, de nem értem, miért nem érti meg, hogy nekünk is ugyanúgy hiányzik, és nekünk is ugyanúgy fáj... A nővérem vagy válik, vagy nem, még ő sem tudja, mit akar, de a lényeg, hogy most a kislányával ők is itt laknak. Ha már a "lányomat bántom", nem értem, miért nem találja meg egy-egy szúrása néha a nővéremet is. Nem akarok neki rosszat, csak ha egyszerre több személyre vetítené ki minden baját, lehet, én is kevesebbet kapnék... Mintha én öltem volna meg a Tatámat. Nagyon erősen gondolkodok azon, hogy elmegyek itthonról 1-2 hétre, ha tovább nem is, legalább, amíg a kollokviumok tartanak. Így nem tudok tanulni. Holnapután lesz az első, egy kukkot sem tudok. Ha a Páromhoz mennék, addig, amíg ő dolgozik, én nyugodtan tanul6nék. De nem tudom, hogyan hoz6nám fel 1általán azt, hogy el szeretnék menni... Még a végén kitagad, amilyen forrófejű mostanában... Nem tudom. Semmit sem tudok... Csak azt tudom, hogy hiányzik a Tatám. :'(
6. 16d1dd6891 (válaszként erre: 5. - 16d1dd6891)
2010. ápr. 5. 20:12

ja, és a gyász esetén százszoros intenzitással mutatja ezeket a tüneteket.

amikor meghalt az anyósa, akit a világ életében utált (mellesleg), hónapokig játszotta a szenvedő gyászolót, meg se lehetett szólalni mellette, mert neki "fájdalma van" (ja, a férjének meg nem).

persze lehet h nálatok teljesen más a helyzet, csak úgy leírtam.

5. 16d1dd6891 (válaszként erre: 1. - Zsuzsa88)
2010. ápr. 5. 20:07

szia,

tényleg fontos, h mindig ilyen volt-e, vagy csak egy drasztikus változás ez nála.

nekem egy barátom anyja pont így viselkedik, de ő az élet minden területén ilyen, és nincsen rá orvosság.

2010. ápr. 5. 19:22
Csak most lett ilyen?Vagy előtte is ilyen volt?Mert lehet,hogy a gyász teszi!
3. c20c593f1c (válaszként erre: 1. - Zsuzsa88)
2010. ápr. 5. 19:06
Kerüld őt! Kell neki még pár nap, és megnyugszik!
2010. ápr. 5. 19:04
próbáld meg kizárni a megjegyzéseit. Csak úgy nyugodhatsz meg, és ő is csak úgy fog megnyugodni, ha te nem veszed fel a "harcot" vele!
2010. ápr. 5. 19:01

Múét szerdán halt meg az én drága egyetlen Nagytatám, Nagypénteken volt a temetése. Anyum volt vele utolsó perceiben, a kezei közt halt meg. Azóta állandó jelleggel szivat valamiért, folyton kikezd, a lelkemet is kib.... kibabrálja, és aoxor akkor sem hagyja abba, mikor már elbőgöm magam. Ha ott van Apu, megvéd, és szól neki, hogy mostmár túlzásba vitte, hagyja abba, de később megint elkezdi. Amikor bőgve mondom neki, hogy ne csináljon már úgy, mintha csak neki halt volna meg valakije, ő is elkezd sírni, és mégjobban rákapcsol. OK, hogy az ő apja volt, de a fene egye meg, az én 22 évemet is végigkísérte, és megrendített a halála (attól függetlenül, hogy 86. éves volt), én többet bőgtem szerintem, mint ő. Egyszerűen nem lehet vele semmiről sem beszélgetni, még az időjárásról sem, mert valamit mindig talál, amibe belelovallja magát, és nincs mindig itt Apu, hogy megvédjen. Most azt csinálom, hogy abszolút kerülöm vele a kommunikációt, dehát ez sem tart6 a végtelenségig...

Mit csináljak?! A pajzsmirígy-túltengés megint visszajött, a hajam csomókban hullik, rosszul alszom, nem tudom, mit csináljak... Az ellenőrzésre meg egyelőre a kollokviumok miatt nem tudok elmenni. Na, ne is mondjam, a kollokviumok itt vannak a nyakamon, én meg még nem tudtam készülni rájuk, nem tudok koncentrálni. :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook