Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gundel palacsinta mocsokmanó módra recept

Gundel palacsinta mocsokmanó módra recept

Elkészítési idő 35 perc

A Gundel palacsinta mocsokmanó módra hozzávalói:
8db síma, édes palacsinta
4 dkg vaj
A TÖLTELÉKHEZ:
12 dkg dióbél
12 dkg cukrozott narancshéj
6 cl tejszín
1 dl rum (portorico a legjobb)
3 dkg mazsola
1 csipet fahéj (őrölt)
A MÁRTÁSHOZ:
3 dl tej
1/4 rúd vanília
4 dkg cukor
15 dkg csokoládé
1,5 dl tejszín
3 tojás sárgája
5 dkg kakaópor
1 evőkanál finomliszt


A Gundel palacsinta mocsokmanó módra elkészítési módja:
Egy nappal a készítés előtt áztassuk be a rumba a mazsolát, és a cukrozott narancshéjat. Másnap a tejszínt felforraljuk, beletesszük az őrölt diót, cukrot, a csipet fahéjat, utána a leszűrt mazsolát, a narancshéjakat, és 1-2 percig főzzük, szükség eseetén 1-2 kanál tejet is tehetünk hozzá. Addig főzzük, hogy jól kenhető legyen. Mikor már kissé meghűlt, hozzáadjuk a rum felét. A palacsintához különleges csokoládémártást készítünk: 2,5 dl tejet felforralunk a 2 dkg cukorral és a vaníliával. A csokoládét felolvasztjuk egy edényben, a tejszínből kemény habot verünk. A tojássárgáját a maradék cukorral, kakaóporral, maradék tejjel és liszttel habverővel símára keverjük, ezután hozzáadjuk a csokoládét, majd vékony sugárban, állandó keverés mellett fokozatosan beleöntjük a felforralt tejet. Utána forráspontig hevítjük, és levesszük a tűzröl, és a mártást még egy ideig kevergetjük, majd fokozatosan belevegyítjük a tejszínhabot, és végül hozzáadjuk a maradék rumot. A palacsintákat megtöltjük, feltekerjük, és vajban mind a két oldalukat pirosra sütjük. Ami megmaradt forró mártás, a tálaláskor ráöntjük a palacsintákra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gundel palacsinta mocsokmanó módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook