Gumicukor frissen préselt gyümölcsléből recept
45 perc
A Gumicukor frissen préselt gyümölcsléből hozzávalói:
-1,5 dl frissen facsart alma vagy körte leve (répával, mandarinnal vagy naranccsal is kombinálhatjuk)
-fél citrom leve
-3 evőkanál zselatin (vega gumicukor esetén pektin vagy agaragar)
-2-3 evőkanál nyers méz: a nyers mézet 42ºC fölé nem melegítik, így a méz megőrzi a természetes enzim aktivitását, ellentétben az eladhatóság és kezelhetőség kedvéért hőkezelt mézzel, amely folyóssá és áttetszővé válik.
Eszközök:
-gyümölcscentrifuga
-szilikonforma
A Gumicukor frissen préselt gyümölcsléből elkészítési módja:
1. Frissen préseljük ki a gyümölcslevet. 2. Keverjük a gyümölcslé feléhez a zselatint, majd pár percig hagyjuk állni. 3. Egy másik edényben kezdjük el felmelegíteni a maradék gyümölcslevet, és folyamatosan keverjük hozzá a zselatinos levet is. Fontos, hogy csak melegítsük, és ne forraljuk fel a gyümölcslevet, hogy az értékes összetevők megmaradjanak. Ha szükséges habverővel keverjük simára az egészet! 4. Adjuk hozzá a nyers mézet és a citromlevelet. 5. Öntsük szilikon formába, és tegyünk 30 percre hűtőbe, vagy 10 percre fagyasztóba. 6. Kész is! 1,5 dl gyümölcsléből formától függően 15-20 gyümölcsös gumicukrot kaptunk.
Ha nagyobb mennyiségben készítünk belőle, hűtőben
1,5 hétig is elál
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. nov. 2. 17:09
A gumicukor frissen préselt gyümölcsléből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.