Gulyáslevest a marha melyik részéből készítenél? (Lábszár, comb...) Én eddig csak sertésből csináltam. (tudásbázis)
Én eretnek vagyok (ebben is), én AZÉRTSE pörkölt alapról indítom a gulyást. Én nem is leves, hanem egytálétel, mert a végén a fakanálnak meg kell benne állnia pár pillanatig.
Régebben rostályosból főztem, és néha még ma is rászánom a pénzt, mert ritkán készül igazi gulyás. De a lábszár is kitűnő, igen.
Sertésből ragut főzök, ha gulyás-szerűséget szeretne a fiam.
Hát, egy normélis hentesboltban azért szokott lenni heti 1-2szer marhafarok. Csak sajna vadászni kell rá. Mondjuk én könnyen voltam, mert ha kellett, minden nap mehettem kérdezni - itthon vagyok a lányommal, időnkből kitelt.
Én mondjuk azt csináltam, hogy ha kaptam, vettem vagy 2 kilót, vagy épp többet, egy részét elhasználtam, a többi ment a fagyasztóba.
Itt eddig 1x vettem, de vákumcsomagolva, mert a boltokban itt majd' mindent úgy árulnak.
De nemsoká szerzek megint, mert most, hogy beszélünk róla, kezdem kívánni... :P
Amúgy húslevest meg pulykanyakból szoktam főzni... :P
marhafarokból a hús leves a legjobb, mellé reszelt torma, isteni:-)
De nagyon ritkán lehet kapni!
Csak én csinálom marhafarokból?
Szerintem abból a legjobb. Kell ugyan vagy 5-6 órát is főzni néha, ha vén volt a marha :), de szerintem megéri. Mivel a farok csontos, egészen addig lehet főzni, míg majdnem lefő róla a hús.
Én úgy szoktam, hogy mikor megbököm villával, akkor szépen belecsússzon, és ha már ilyen állapotban van, akkor rakom csak bele a krumpilt. (Felénk nem szoktak bele répát meg ilyeneket tenni.) Mire az is megfő, pont olyan lesz a husi, hogy 2ujjal, néha már kanállal is gyönyörűen lejön.
De ha nem ebből, akkor én is lábszárból főzöm, bár abból nem szeretem...
Nem.
Seréscsülökből, füstölt húsokból.
Az kondás leves.
Én vagy lábszárból, vagy combból készítem.Nagyon egyszerű,kicsit időigényes.(mire a hús megfő)Van egy magyaros szakácskönyvem és abból készítem.Eddig mindenkinek ízlett.A sok zöldség amit beleteszek na az igazán megbolondítja.Főleg a zeller.
Na látom már mit fogok a hétvégén főzni...
Amelyik részéből a pörköltet is jó készíteni.
Az eredeti-klasszikus gulyás pörköltből készül, napjainkban tudatosan levesnek készítik.
Lábszár.
Szóval csak párom szereti a marhahúst...
:)
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás: mikor kezdjük, mit adjunk a picinek? - Ahogy én csináltam...
- Hozzátáplálás, ahogy én csináltam
- 8 millióból 12-t csináltam egy év alatt, részvényt vettem,...
- Foltossá tette a poharaimat a mosogatógép, mit csináltam rosszul?
- Ti mit készítenétek ha nem szeretnétek a sütőtököt de mégis egy "raklapnyit" kaptatok?
- Butaságot csináltam?