Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gulyáslevest a marha melyik részéből készítenél? (Lábszár, comb...) Én eddig csak sertésből csináltam. fórum

Gulyáslevest a marha melyik részéből készítenél? (Lábszár, comb...) Én eddig csak sertésből csináltam. (tudásbázis)


2012. jún. 3. 18:07

Én eretnek vagyok (ebben is), én AZÉRTSE pörkölt alapról indítom a gulyást. Én nem is leves, hanem egytálétel, mert a végén a fakanálnak meg kell benne állnia pár pillanatig.

Régebben rostályosból főztem, és néha még ma is rászánom a pénzt, mert ritkán készül igazi gulyás. De a lábszár is kitűnő, igen.


Sertésből ragut főzök, ha gulyás-szerűséget szeretne a fiam.

2010. márc. 18. 10:57

Hát, egy normélis hentesboltban azért szokott lenni heti 1-2szer marhafarok. Csak sajna vadászni kell rá. Mondjuk én könnyen voltam, mert ha kellett, minden nap mehettem kérdezni - itthon vagyok a lányommal, időnkből kitelt.

Én mondjuk azt csináltam, hogy ha kaptam, vettem vagy 2 kilót, vagy épp többet, egy részét elhasználtam, a többi ment a fagyasztóba.

Itt eddig 1x vettem, de vákumcsomagolva, mert a boltokban itt majd' mindent úgy árulnak.

De nemsoká szerzek megint, mert most, hogy beszélünk róla, kezdem kívánni... :P


Amúgy húslevest meg pulykanyakból szoktam főzni... :P

2010. márc. 18. 10:51

marhafarokból a hús leves a legjobb, mellé reszelt torma, isteni:-)

De nagyon ritkán lehet kapni!

2010. márc. 18. 09:31
Szerintem is a marha a legjobb, lábszár vagy marhafarok, de sajnos ezt ritkán lehet kapni. :(
2010. márc. 18. 09:28
Szárnyasból is szoktam készíteni, a lényeg az izesitése:-)
2010. márc. 18. 09:16

Csak én csinálom marhafarokból?

Szerintem abból a legjobb. Kell ugyan vagy 5-6 órát is főzni néha, ha vén volt a marha :), de szerintem megéri. Mivel a farok csontos, egészen addig lehet főzni, míg majdnem lefő róla a hús.

Én úgy szoktam, hogy mikor megbököm villával, akkor szépen belecsússzon, és ha már ilyen állapotban van, akkor rakom csak bele a krumpilt. (Felénk nem szoktak bele répát meg ilyeneket tenni.) Mire az is megfő, pont olyan lesz a husi, hogy 2ujjal, néha már kanállal is gyönyörűen lejön.

De ha nem ebből, akkor én is lábszárból főzöm, bár abból nem szeretem...

14. bared
2010. márc. 18. 09:13
a lábszárból a legjobb a gulyás..
13. survivor3 (válaszként erre: 7. - 51cb72b771)
2010. márc. 18. 09:07

Nem.

Seréscsülökből, füstölt húsokból.

Az kondás leves.

12. Yulcsy
2010. márc. 18. 09:06

Én vagy lábszárból, vagy combból készítem.Nagyon egyszerű,kicsit időigényes.(mire a hús megfő)Van egy magyaros szakácskönyvem és abból készítem.Eddig mindenkinek ízlett.A sok zöldség amit beleteszek na az igazán megbolondítja.Főleg a zeller.

Na látom már mit fogok a hétvégén főzni...

2010. márc. 18. 09:02
A marhájából...
2010. márc. 18. 08:57
Szia, lábszár, lapocka, nyak:)
9. syria (válaszként erre: 2. - 51cb72b771)
2010. márc. 18. 08:56
Ha lábszárból főzöd, majd te is megszereted! :)
8. 51cb72b771 (válaszként erre: 6. - Survivor3)
2010. márc. 18. 08:55
Én jó sűrűre szoktam, olyan igaz egytál ételnek készítem...pörköltből indulok, igen! :)
2010. márc. 18. 08:54
Okés, lábszár... :) Ti mindig marhából csináljátok? Sokkal tovább kell főzni vele a levest?
6. survivor3 (válaszként erre: 2. - 51cb72b771)
2010. márc. 18. 08:54

Amelyik részéből a pörköltet is jó készíteni.

Az eredeti-klasszikus gulyás pörköltből készül, napjainkban tudatosan levesnek készítik.

Lábszár.

2010. márc. 18. 08:53
Lábszár tökéletes. A comb nem, mert száraz
4. doxikri (válaszként erre: 2. - 51cb72b771)
2010. márc. 18. 08:53
Lapocka, nyak...csak tovább kell főznöd a husit!
2010. márc. 18. 08:52
a leg alkalmasabb erre a lábszár, mint minden pörkölt félére a marhából!
2010. márc. 18. 08:51

Szóval csak párom szereti a marhahúst...

:)

2010. márc. 18. 08:50
Gulyás levest a marha melyik részéből készítenél? (Lábszár, comb...) Én eddig csak sertésből csináltam, de meglepném párom, ő szereti... :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook