Görögdinnye (beszélgetés)
vettünk egy nagyon vacakot és utána nem sokkal egy nagyon jót ..sokat még nem az idén de az ára sokkal több mint pl a mult évben..
Ki fogom próbálni, köszi!
A dinnyét éhgyomorra kell enni, utána félóráig semmit és akkor nem hizlal. Nagy mennyiségben sem. Testkontroll. Ma is azt reggeliztem. :-)
tegnap is, ma is sárgadinnyét vacsiztam, az jó ? :D
köszönöm, megkaptam, meg is ettem már :)
:DDD OK!
Azért ma kíváncsiságból otthon lemérem, hogy kb. mennyi lehetett súlyra, amit délben ettem, és kiszámolom a ch és kcal tartalmát.
akkor örülj neki :)
miért ne lenne jó :)
Mi eddig mindig jóízűeket fogtunk ki. Nagyon szeretjük, csak most tényleg kicsit bekavart ez nekem, hogy jó vagy nem jó?
megdobhatnál egy szeletkével :)))
imádom a dinnyét és más gyümölcsöt is :)
csak az idén még alig ettem jóízű görögöt :(((
a görögdinnye nem csak vízhajtó, hanem méregtelenítő hatású és kizárt, hogy bárkit hízlaljon.
mindig ugyanazon az időben, főleg reggel az első wc-be menet után kell méretkezni, és amennyiben megoldható alig ruhában.
Akkor mindig azt a súlyt kapja az ember, ami a valós.
Napközben vagy este, nincs értelme méregetni, mert a ruha, cipő, étkezés, ivás, mind benne van a súlyban:(
Na gyorsan elmentem a zöldségeshez és hoztam dinnyét:)
Remélem rám is ez vár most:)
Én 2 gyümölcs napot is tartok a 90 naposban csak dinnyéel, és mindig olyankor fogytam a legtöbbet.
Igen, én is pont emiatt félek tőle. De nagyon szeretem, és inkább ezt eszek, mint mondjuk mást.
Lehet,hogy attól is függ,hogy hol tartasz a ciklusodban.Mert,ha pont a vízmegtartós résznél,na akkor tényleg visszafelé sülhet el.
Na nekem majd holnap kiderül, hogy mit szól a szervezetem az egész napos dinnyeevéshez:)
Na meg a mérleg...:D:D
Hááát, én nem tudom, de én amikor dinnyét eszem, megáll a súlyvesztésem, pedig nem eszem sokat belőle, max 30 dkg-t. Még ezt is lemérem, mert hiába kevés a szh. tartalma, de már 30 dkg-nál is 20 gramm. Félek a dinnyétől. De szerintem nem mindenki reagál így rá. Vigyázat csajok a dinnyével!
Találtam a cikket - nem én vagyok ilyen tudományos.
Azt már régóta tudjuk, hogy mennyire egészséges a görögdinnye, milyen jó hatással van szervezetünkre, és milyen jó alapja lehet, egy viszonylag gyors fogyókúrának. A görögdinnye alacsony kalóriatartalma, vízhajtó és emésztés elősegítő hatása révén egy ötnapos dinnye-kúra alatt akár három kilogrammot is leadhatunk, ha betartjuk a diétában előírtakat. Fontos megjegyezni, hogy ezt a fogyókúrát sem szabad túlzásba vinni, semmiképpen nem ajánlott terhes anyukáknak, májbetegeknek, illetve valamilyen krónikus betegséggel küszködőknek.
Szerintem egészséges,jól átmossa a veséket.
De gondolom azért nem egy 5 kilós dinnyét eszel meg vacsira:D
Szóval szerintem ne izgulj, nem fog ártani:)
Szerintem nagyon jól teszed.A görögdinnye 70 % a víz .Kalóriatartalma 29 kalória 10 dkgnak.1 kg dinnye 290 kalória.míg 10 dkg fehérkenyér 261 kalória
A dinnye 90%-a víz. Nem lehet belőle annyit enni hogy hízzon az ember! Szerintem....
Én ma eddig szinte csak dinnyét ettem:D:D
És még fogok is estig...
Amúgy nem tudom, hogy jó e:D
Sziasztok! Szerintetek a dinnye hízlal? Igaz, hogy kevés ch és kcal tartalma van, de azért dinnyéből többet meg is eszünk egyszerre, mint más gyümölcsből, és így már sok lesz a kcal és a ch tartalom. Azért kérdezem, mert mostanában ráálltam arra, hogy vacsira dinnyét eszek a fogyókúra miatt. Lehet, nem jól teszem? Várom a tapasztalatokat!
További ajánlott fórumok: