Gondotatok az emberről..... (beszélgetés)
"Noé bárkájára közülünk
Senki nem fér fel!"
/Akela/
"Nagy rakás szar az ember,
Hazug, tolvaj, istentelen!"
/Akela/
A legtöbben ítélkeznek afelett, aki másképp gondolja a létezést, világot, nőiséget. Egy dolgot kéne szem előtt tartani: élni és élni hagyni.
-Juhász Anna-
Egy nulla sosem juthat egyről kettőre...
"Csupán a gyávaság fogadja el harc nélkül a csapást,mit elkerülni még hatalma van" (Madách)
"Éppen az nem hallja a dörgést ,kire lecsap a mennykő"(Eötvös)
Ez nagyon igaz. Sok az olyan ember, aki nem érdemli meg, hogy az ember kategóriába soroljuk.
"Minél jobban megismerem az embereket, annál jobban szeretem a kutyámat"
"Csak a bolond nem remeghet észrevétlenül:elárulják a csörgők a sapkáján."
"Várj kissé te világ!"-szólt feltárt karral az ifjú:de nem vár a világ,és felel:"Érj utol!"
"Amit az értelem gyakran minden rafinált bölcsességével sem tud felfogni,azt egy szerető szív egyszerre áttekintheti."
Sehol sem találhatsz csendesebb és nyugalmasabb menedéket önnön lelkednél.
(Marcus Aurelius)
E világon nem a tudomány hanem a szeretet művel csodákat:))(Eötvös)
Akkor a szerelem érzését szereted vagy az embert???A szerelem csak érzés nem anyagi....míg a kiváltója az ember aki anyagi ez a ambivalencia marcangoló!
A szeretet kiválaszt, megszólít, megtart és elenged, de soha nem sajátít ki, legfeljebb örömmel elfogadja, ha önként csak neki ajándékozod magad."
Az örök tragikum a szerelemben :a szív olyan lassan mozog,mint egy gyalogjáró,az érzékek pedig olyan gyorsan,mint a repülőgép.(Chaplin)
Az,aki nem hatolt át szenvedélyei poklán,sose küzdötte le őket.
(C:G:Jung)
Ha fejünk a mámor előtt fájdulna meg,bölcsen óvakodnánk a túlságos ivástól;ám a gyönyör,hogy becsapjon bennünket,az élen halad és elrejti előlünk,ami utánna következik.(Montaigne)
jé nekem fel sem tűnt,képolvasó vagyok:)
Jé most tűnt fel,hogy kihagytam az l betűt a topik címéből... helyette t van:(((De béna vagyok:)
Öregszem, fogy belőlem az, ami felesleges.
Nincsenek hazug érzések,csak hazudott érzések.
Aki bizonyos dolgokon nem veszíti el az eszét, annak nincs mit elveszíteni. (Lessing)
A szerelem a legmagasabb tetője a boldogságnak,de változhat a boldogtalanság legmélyebb örvényévé. (Kármán József)
Épp ezért őrültség,tuti befutóra játszani!:D
Az egyetlen bizonyosság a földön,az hogy minden bizonytalan! (Pilinus)
Annyi az ember, amennyi megmarad neki, miutan mar mindent elveszitett.
Ami nem oli meg az embert, az kemenyebbe teszi.
A vegtelenhez merve szinte nem is letezunk,
a csillagevek orain egy perc az eletunk.
Az ember onmagaban semmit sem er,
ha nincsen baratunk, elkap a szel.
Egy az emberi borúlátás ellen:
..."Ne siránkozz, hogy a rózsának tövisei vannak, örülj, hogy a rózsa ott van a tövisek felett s a bokor tele van virággal..." (talán Joubert?)
További ajánlott fórumok: