Gmailen kapott gyanús levelek okozhatnak problémát? Vírus, kéretlen tartalom telepítésére gondolok például. (tudásbázis)
Sziasztok! Tegnap óta 3 furcsa levelet is kaptam a Gmail postafiókomba. Mindegyiknek külföldi feladó volt a neve, különböző nevek, a levélben értelmetlen zagyvaság, betűk egymás mellett, és elvileg volt csatolmány is. Az első levelet sajnos megnyitottam, mert a telefonom kijelzőjére jött az értesítés, és nem gondoltam semmi rosszra, hirtelen rányomtam, soha még csak hasonló levelet sem kaptam, viszont a mellékletet (elvileg volt, mert láttam a meg nem nyitott leveleknél a csatolmány jelet), azt természetesen nem nyitottam meg és az utána érkező kettőt már érkezés után egyből töröltem, még a kukából is. Ti nem kaptatok mostanában ilyet?
Én úgy tudom, ha vírus, vagy adathalász dolog, akkor melléklet megnyitásánál van gond, maga a levél olvasásával nem.
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Egy óvodai problémától, a fejtetűtől hogyan lehet megszabadulni hatásosan?
- Te hogyan kezeled a problémát a párkapcsolatodban, önismeret a párkapcsolatban
- Tanácsot szeretnék kérni! Hogy oldhatnám meg a következő problémát? :
- Igaz-e, hogy a vérnyomáscsökkentők, ill. az antidepresszánsok hízást is okozhatnak?
- Ha olívaolaj helyett napraforgóolajjal főzöm 7,5 hónapos fiam ételeit, okozhat valami problémát?