Glucosamine, Chondroitin, MSM. Melyik készítményt válasszam, amelyik mindhármat tartalmazza? Kinek melyik vált be? (tudásbázis kérdés)
Hallgass Marcellanyura!
Ezen a gondon a bogyók nem fognak segíteni.
Ma már sok orvos-csontkovács, manuálterapeuta, gerincdoktor van.
Régen nekem pedig csontkovács segített és a gerincet rakta helyre. Utána is fontos a mozgás, torna.
Én pl. Etka jógára jártam itt sokféle gerincnyújtó gyakorlatot is csináltunk.
Mozgással lehet a gerincet leginkább karbantartani.
És bizony a sok víz nagyon fontos!
Nekem a Con...sulf kapszula vált be.
1996 óta rendszeresen sérül a térdem,volt porcsérülés,térdkalácsficam,egy oldalszalag félig átszakadt.2004-ben elszakadt a keresztszalagom,felszívódott.Sajnos kb. 25kg súlyfeleslegem van,és a novemberi térdtükrözés alatt tökéletes,kopásmentes porcot találtak.A doki szerint,az előzményeket és a súlyomat figyelembe véve nagyfokú porckárosodást várt.Izomzat(szerinte nekem tökéletes,bár nem sokat teszek érte) és évente 1-2kúra Condro...
Gyógytornász vagyok 10 éves tapasztalattal.
A lényeg, hogy sok folyadékot (vizet) fogyassz mellé. Mivel a porcokba a tápanyag belepumpálódik, célszerű szedésük mellett rendszeresen mozogni. Ezek a készítmények enyhe porckopásos panaszok esetén javasoltak, de azért célszerű szakember véleményét kikérni főleg akkor ha rendszeresen szedsz valami gyógyszert, nehogy a gyógyszerek zavarják egymás hatását.
Fontos odafigyelni az egészséges táplálkozásra, kevés vörös húst enni, sok zöldséget és gyümölcsöt. Azt sem ártana kideríteni, hogy mi okozza, okozta az ízületi kopást.
További ajánlott fórumok:
- Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, népi-természet gyógyászat
- Földrajzi nevek, amelyek személynevet is tartalmaznak /BUDApest, SzentENDRE stb/
- Szavak, melyek "let"-tet tartalmaznak
- Melyik at a ginko biloba gyógynövény készítmény, amelyik a legtöbb hatóanyagot tartalmazza és könnyen beadható cicának?
- A készítmény 50 tf% alkoholt tartalmaz, melynek 10 cseppje 0, 208 g alkoholnak felel meg.Echinaceánál.Ez mit jelent?
- Mit tartalmaz a candida elleni kúrában javasolt teljes test tisztítás és hol lehet megvenni a készítményeket?