Gitár, ami mindent kifejez. (beszélgetés)
Hahóóóó? Van itt valaki ?
Le tudja valaki írni a Mit tehetnék érted ? hangzatfelbontását? Ezt a változatot :
Köszi
Em Am D G
Még annyit mondanék, hogy az együtt zenélés az egy rendkívüli (én azt mondom földöntúli) kapcsolat, amit nem szabad kihagyni.
Egy gitár és egy furulya - csodálatos relaxáció.
Ha ilyen gitárod van, az egy jó középkategóriás gitár, akkor azzal MINDENT el tudsz játszani. Tudsz vele sírni és nevetni.
A muzsikusnak ez a dolga...
Az a gitárban a nagy "bót", hogy tanulás nélkül is le lehet játszani egy dallamot, 1-1 akkordot.
Sok ember van, aki szereti a zenét, de nem tud énekelni, "nincs hangja".
Én is ezek közé tartozom, abszolút hallásom van, de énekelni marhára nem tudok.
A gitárt felhangolom hangvilla nélkül, de ha énekelni kell: nulla.
Most azt csináljuk a lányommal, hogy ő csellózik, én meg a zongorakíséretet átírom gitárra, és úgy játszunk együtt.
Még egy népdal címét is úgy kérdezem meg tőlük - a kedves feleségemtől és a kislányomtól - , hogy gitáron eljátszom a dallamát.
Érdekes az Ember...
De, ezt eddig is tudtuk.
Nekem van!:) Tenson elektroakusztikus!
Most mennem kell, de majd jövök vissza!
Azért nyitok egy fórumot a gitározásról, mert megítélésem szerint ez a leghozzáférhetőbb hangszer bárkinek, aki a zenével kapcsolatba szeretne kerülni. Persze, van a furulya is, ami szintén egy ragyogó hangszer, de az mégis "mono-tone", azaz egy szólamot játszó, eléggé behatárolt hangtartománnyal.
A gitár az életemben mindig ott van, ha vidám, ha szomorkás éppen a hangulatom.
A piciny gyermekem (már néhány hónaposan) nagyon imádta. Elég volt egy húrt megpendíteni, a szeme és a füle már ott volt. És csak kacagott...(lehet, hogy arra gondolt: "de idétlen, vicces apám van nekem..."
Mostmár Ő 12 és csodálatosan csellózik.
---------------------------------------------
Legyen minden családban egy gitár!
Meg kell adnunk az esélyt a gyermekeinknek, hogy legalább "rápróbálhassanak".
(Én 5 évesen találkoztam először hangszerrel, egy szakadt bőrű bendzsó volt ez, és egy húr(!) volt rajta. A "tavaszi szelet" azon is el lehetett játszani. Kb. egy hónapig tartott míg sikerült. De, megcsináltam!)
A "Ha én rózsa lennék..." Koncz Zsuzsa számot ha elgitározom, szinte mindenki megkönnyezi...
Nagyon jó akkordokat is teszek hozzá.
Szóval, aki akar, beszéljünk a gitárról.
További ajánlott fórumok:
- ""ÁS"" végződésű szavak, kifejezések
- Három megadott betűvel alkoss háromszavas kifejezést, mondatot!
- Irodalom feladat, híres művek címei átírva rokon vagy hasonló értelmű kifejezésekkel
- Közmondások, szólások, hasonlatok, kifejezések, melyekben egy állatnév szerepel
- A magyar ember mindent tűr?!
- Szólánc-becenevekből, becéző kifejezésekből