Gesztenyés hókiflit szeretnék csinálni! Ez is eláll hetekig (karácsonyig), mint a mákos/diós hókifli? (tudásbázis)
Mamám receptje:)
40dkg rétesliszt
25dkg margarin
2dl tejföl
csipet só
Töltelék:
20-20dkg dió/mák (én ezt kiváltanám gesztenyével)
20 dkg porcukor
12dkg mazsola
1citrom reszelt héja
Tej/rum
Lisztet,margarint,sót,tejfölt összegyúrni,vékonyra kinyújtani,pogácsaszaggatóval,vagy pohárral kiszaggatni.diót fele porcukorral mazsolával,kis citromhéjjal összedolgozzuk,mákot forró tejjel leöntjük,de ne legyen folyós,maradék porcukorral,és citrom héjjal összekeverjük,a töltelékeket a tészta egyik szélére tesszük,feltekerjük kifli alakra formázzuk,20 perc alatt megsül,még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk:)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
1 ek cukor
2 dkg élesztő
pici só
kevés tej
Ízlés szerint baracklekvár, darált dió vagy mák, túró, nutella a töltelékhez.
kb. 10 dkg vaníliás porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.
Hagyjuk egy órát pihenni.
3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Megtöltjük és kifliket formálunk belőle.
Előmelegített sütőben megsütjük, és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukorban.
Sziasztok!
Nekem van egy jó receptem, egyszerű, finom, de én csak frissen szeretem, mert hiába teszem fémdobozba, csak szárad. Ráadásul ha bele forgatom porcukorba, akkor megszívja magát egy idő után. Azonban frissen mennyei, bármilyen töltelékkel, nálunk a nutellás a nyerő.
Összeszaladt a nyál a számban:)))
Van jó recepted? Esetleg megosztanád?
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?