Gerincsérv műtét előtt állok (vagy utána) (beszélgetés)
Nem tudom, hogy mire gondol a férjed, amikor nyugdíjas tornának nevez valamit, de azt mindenképp tudnia kell, hogy van az az eset, amikor ilyet kell csinálni.
Én sportoló voltam. Judóztam. 22 évesen kezdődött a problémám a szüléssel. 33 éves koromban javasolta az orvos a műtétet, amiből 5 db lett volna, mert 5 db porckorong sérvem van. Nagyon nem akartam volna tolókocsiba élni egy elrontott műtét miatt, így tornáztam. A sport kórház nem arról híres, hogy nyugdíjas tornákat tart;)
Amikor a vállam miatt mentem oda tornára, akkor azt mondta a gyógytornász, hogy Schwarzenegger csinál belőlem;)
Nekem már nincs 2000. óta.
Előtte 11 évig volt, hogy lábra sem tudtam állni. 11 év fájdalom volt mögöttem, amikor elmentem a Sport kórházba egy reumás dokihoz, aki azt mondta, hogy 5 műtétem lesz...
ÍEzt nem szerettem volna, kértem, hogy próbáljunk még mást, így mentem gyógytornászhoz ott a kórházba.
Nagyon jó volt a gyógytornász. 2 hónapig minden reggel 7-kor nála kezdtem, napi 1 órás tornán. Hetek kellettek mire a javulás beindult. A gyógytorna után sem sem hagytam abba, a hanem otthon csináltam tovább a megtanultakat.
Ez nem egy 2 napos történet, mert állandóan karban kell tartani a gerinc melletti izomzatot, de kb. 1 év után már mást is tudtam csinálni. Onnantól női kondicionáló tornát csinálok, amiben sok a hasizom gyakorlat.
Mostanában a reumás dokik csak annyit mondanak, hogy ügyes!
Idő kell a férjednek is, hogy alakuljon!
Türelem.
Szia Panka! Holnap privátban megosztom veled a tapasztalatom.
jobbulást a párodnak!
Nem tudom, hogy milyen ott most az aktivitás, de sok hozzászólás van.
Én a tornát javaslom, de nem a Mckenzit és a denevérpadot sem.
Egy jó kis klasszikus gerinctornát.
Nekem 5 db porckorongsérvem van, és a tornával úsztam meg a műtéteket.
Én a Sport kórházba jártam.
Sziasztok!
Tapasztalatokat szeretnék gyűjteni, így azok gondolatait, segítségét várom, akik gerincsérv miatt műtöttek, vagy előtte állnak, vagy olyanokét, akiket mégsem kellett megműteni (mert pl. találtak alternatív megoldást denevérpad stb) Páromnak 3-4es fokozatú gerincsérve van (két irányban, elölre és hátra is kifolyt a folyadék), ami az MR felvételen látszik.
Egyrészt egy jó dokit is keresünk (aki segít értelmezni a képet és nem csak rögtön műtétre küldi a beteget), illetve segítségetek légyszi, akinek közületek volt műtét, hogy mennyi idő a lábadozás stb.Szóval kábé minden érdekel gerincsérv témában. Köszönöm előre is a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Mandula műtét előtt állok. Nektek mi a tapasztalat a műtéttel kapcsolatban?
- Segítsetek, mandulaműtét előtt állok!
- Hysteroscopia+petefészek átjárhatósági bavatkozás előtt állok, volt valamelyikőtöknek itt ilyen műtéte?
- Petefészek ciszta műtét előtt állok. Mit kell tudni róla? Tapasztalatok?
- Pajzsmirigy műtét előtt állok