Gazdálkodási és menedzsment szak (beszélgetős fórum)
Szuper! Már elkezdtem a jelentkezést, aztán majd kiderül sikerül-e. :) Az biztos, hogyha felvesznek, nem lesz egyszerű, viszont az eredmény megéri és nagyon szeretném végig csinálni.
Na de jó, először vegyenek fel, nem sietek előre annyira. :)
Ja, a poén meg az, hogy elsőre kivágtak az emelt szintű német érettségiről, mert figyelmetlen voltam az írásbelin. Gondolom, nem sokan szaladgáltak 2013-ban elégtelen írásbeli mellett 98%-os szóbelivel...(A felsőfokú nyelvvizsgám 1985-beli.) Szóval igen, finom volt! 😂 😂 😂
Semmiért nem adnám az egyetemi éveket. Még így levelezősön sem. Úgyhogy feltétlenül menj neki!
Olyan jó érzés ilyet olvasni, hogy valaki később próbálja meg és sikerül. :)
Menet közben volt esetleg olyan érzésed , hogy feladod? :D
Köszönöm szépen - még megyek tovább, de egyelőre nincs pénzem.
Szakfordítóiból csak fizetős van, ahhoz kellett az alapdiploma, de már a gólyatábor idejétől fogva imádom az egészet. :D
Meglesz Neked is, az meg sosem volt szabály, hogy a diák ne szenvedjen néha. :D
Gratulálok! Büszke lehetsz magadra! :) Biztos csodálatos érzés volt. :)
Köszönöm a jókívánságokat.
Én 1976-ban érettségiztem, és a 2014/15-ös tanévre jelentkeztem egyetemre. A régi érettségi pontjaimmal (töriből nem érettségiztem, mert akkor nem volt kötelező, de francia nyelvből igen) és a vadonatúj emelt szintű német érettségimmel besétáltam germanisztika szakra.
Másodévben elég keményre fordult a dolog, de minden túlélhető, négyes rendű alapdiplomát vettem át némi csúszással, idén februárban.
Úgyhogy boldog egyetemi éveket kívánok!
Azért a nyelvtudás sem mindegy, illetve a nyelvizsga megléte, a jövő évtől már a felvételhez is.
Szóval ha még nincs, akkor előbb az emelt szintű érettségire kell felkészülnöd.
Mindenképp csak jövőre jelentkezhetsz, addig tanulmányozd a felvi.hu-t, esetleg találhatsz (lakóhelyedtől függően) hasonló, de esetleg matekmentesebb szakot.
Nagyban függ attól, hogy melyik egyetemen végzed el.
Vannak "no name" egyetemek, az ottani végzettséget a munkáltatók nem nagyon értékelik.
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy mennyire nehéz ez a szak, főleg a matekra gondolok? Valamint milyen esélyekkel lehet vele elhelyezkedni és milyen munkakört lehet vele betölteni?
Köszönöm a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Önellátó gazdálkodás nyugdíj helyett?
- Tudnál élni önellátó gazdálkodásban?
- Járt valaki gazdálkodási és menedzsment szakra? Érdekelne mik a tapasztalatok, mennyire nehéz szak, milyenek a tantárgyak?
- Gazdálkodás és menedzsment felsőoktatási szakképzés szakmai gyakorlatát el lehet végezni a helyi önkormányzatnál?
- Ki megy idén a pécsi tudományegyetemre gazd. menedzsment szakra? Pestiek és Pest környékiek irjanak:)
- Van valakinek tapasztalata felsőoktatású képzésekről? Elsősorban a nemzetközi gazdálkodási szak érdekelne a BGFen.