Garanciás autónál a javitása után kell-e adni nekik számlát illetve az uj alkatrészre van -e további garancia? (tudásbázis)
igen, persze, az időszaki szervizről nyilván adnak számlát, hiszen azért fizetni kell.
de itt a topiknyitó garanciális javítást kérdezett, azért írtam, hogy arról nem kell számlát kapnia, hiszen az (neki) ingyenes, azt majd az autó gyártója felé fogja számlázni a szerviz.
ha fizetsz akkor igen, de garanciális javításért nem fizetsz:))
max nullás számlát adhatnak, de az meg kvázi ugyanaz, mint a munkalap, hogy milyen javításokat végeztek.
Én minden javításról, cseréről, éves és km-szervízről, vagy ha bármiért hozzányúlnak az autóhoz a szervízben, a munkadíjról is kapok számlát (szerintem ez a korrekt, tudjam, miért fizetek).
Az autómra évesgaranciák vonatkoznak, eddig még semmit nem kellett cserélni.:) Nem tudom, hogy a cserélt alkatrészekre milyen garancia vonatkozik, gondolom, márkafüggő.:)
garanciaidő alatti javításnál az új alkatrészre szerintem nem fog új garanciaidő vonatkozni (hacsak nem fődarabcsere történt)
a javításról - mivel az térítésmentes volt - nem kell számlát adnia, csak munkalapot, vagy szervizkönyvi bejegyzést amin az elvégzett munkát dokumentálta.
További ajánlott fórumok:
- Gépkocsi alkatrészei
- Harmadjára romlott el a garanciás telefonom. Mit tehetek?
- SOS! Eltörött a mixerem habverője, elkopott a sok használattól. Lehet-e és hol venni hozzá alkatrészt, vagy a javítására van- e esély?
- Ha a garanciás mosógép már nem is javítható, a vételárat teljes egészében visszakapom, vagy valamivel kevesebbet vagy többet?
- Ministepper javítása vagy alkatrészcsere lehetséges valahol? Vagy ki kell dobni?
- A héten veszek egy használt telót: ZTE WayteQ Libra! Mit nézzek meg rajta? Elvileg garanciás még...