Fülbevalót a gyermeknek! (beszélgetés)
Ezt a videot most talaltam.
Eleg turelmes ez a kislany :) Siman lovetnek en is magamnak igy vagy ötöt!
dobtam fel 1 képet, mi így hoztuk haza kórházból :)
az én pindurom ilyen nyugodtan viselte a lyukasztást is,mint az első napokat otthon :))) azóta azt már kinőtte, 1 évesen cseréltük, de mindig megdícsérték a fülbevalója miatt :)
szerintem 1 kislánynak jó ha van.. ha nem kell neki később majd kiveszi.. :)
Sziasztok, en kozmetikus vagyok es eleg sok babanak lottem mar ki a fulet. Hat nagyon valtozo, h melyik pici, h reagal, van amelyik szinte eszre sem veszi, van amelyik sir kicsit, de par percnel tovabb ez sem tart altalaban...
Vannak olysn pisztolyok, amik mar nem kattannak (studex) igy legalabb a hangtol nem ijednek meg, de persze azert a lyukasztast magat azert erzik...
szerintem a legjobb minel hamarabb tul esni ezen, mert amig kicsi a gyerkoc, nem fog ugy rugkapalni, nem all fent a veszelye, h a 2-at nem engedi beloni, es egyebkent is sokkal konnyebb tisztan tartani a lyukat, amig a baba szinte csak a kiságyban van, nem a homokozoban, meg edzeseken, stb...ha mondjuk egy 3-4 eves gyereknel jut eszunkbe, hogy kene fulbevalo, akkor mar celszeru megvarni mig o is szeretne.
A belott fulbevalot altalaban 6hetig kell bent hagyni, utana lehet kicserelni, ha szeretnenk...
Nem torvenyszeru h begyullad, ha nem kezeljuk, de ajanlatos, en az Octenisept sprayt szoktam ajanlani, mert ez gyulladascsokkento es fertotlenito is egyben.
Én így hoztam ki 1 hetesen a kórházból :)
Nálunk hazamenetel napján ki lehet szúratni a baba fülét :)
Az én lányom végig aludta :D
A kislányomnak 3 évesen lőtték be a fülbevalót..nem fájt neki,még csak nem is sírt..előtte leültem a székbe,és kilövettem az enyémet,mutattam,hogy mire számítson,aztán beleült az ölembe,és neki is megcsinálták..
azt mondta a fülbelövős hölgy,hogy még ilyet nem is látott..mintha,meg sem érezte volna..vagy még nem érzékeny ott a porc..ki tudja..?Bár én sem mukkantam meg,de nekem picit fájt..pár hónap múlva ki is vettem a sajátomat,de szinte két nap alatt be is forrt..
koszi
azt nem udtam, h gyerekorvos is lyukaszt.
En sebeszetre jartam a gyerkoccel, ott kerdeztem meg a dokit, de o az elvei miatt nem tette :) (pedig neki is volt, jo nagy :D
Nem olvastam vissza, csak a saját példámat írom. Én nem voltam k...-va boldog attól, hogy 12 évesen lyukasztotta ki a fülemet a körzeti nővér (mert fülbevalót kaptam egy rokontól, ami nagyon tetszett, de nem volt lyukam.) Mármint jobb lett volna baba koromban, így utólag.
Ebből kifolyólag a lányomnak 2 hónaposan kilyukasztattam. Igaz, a mi körzeti gyerekorvosunk nem volt hajlandó, de maszekban egy másik gyerekorvos megcsinálta. Semmi gond nem volt, be sem gyulladt.
Én úgy tudom, 2 hónapos kor előtt nem ajánlott, de nyilván van, aki másképp gondolja...
Én ennyi idősen lövettem ki a lányomnak.
Aki lőtte neki, azt mondta, a kattanás hangjától ijednek meg a babák inkább, nem fáj nekik annyira, m nem kemény még a porc.
Nálunk nem volt gond, nem nyúlkált hozzá, be sem gyulladt neki, de ha jól emlékszem pár napig kezelni kellett vmivel...de hogy mivel? :P
Arra már nem emlékszem! :)
Az én lányaim születés után kapták meg nem sokkal, mielőtt hazajöttünk.
A nagyobbnak volt egy könnycsepp a szeme sarkában, amikor tíz perc után visszahozta a csecsemős nővér, a kisebb észre sem vette. Mindkettőnek ugyanaz a nővér rakta a fülébe az általam már előkészített, általuk lefertőtlenített fülbevalót.
Utána még itthon pár napig kentem a "lyukat" a fülcimpáikon, de semmi gond nem volt.
Minél hamarabb, annál jobb, én ezt az elvet vallom.
Ui: Én is örülök, hogy nem emlékszem a füllyukasztásra, csak arra, hogy olyan fülbevalót rakok bele, amilyet akarok, ami nekem épp tetszik, amitől reggel jól érzem magam.
Márka??? Azt hiszem, le vagyok maradva, mint a borravaló...
Bebattyogtunk az ékszerboltba megkérdezni, mik a lehetőségek. Ott mondták, hogy csinálnak helyben, három Mátyásért (bocsi, hogy így, de nem akarom, hogy emiatt töröljék), ez a lövésért van, a fülbevaló ajándék. Megcsináltattuk.
Bécsben a háromszorosa lenne, csak doki csinálja, és még a fülbevalót is mi visszük.
Szia,
milyen fulbevalot lovettel be? Van markaja?
Amugy amikor felnottkent masodszor kilovettem a fulem, nekem is volt szaraz valadek, de szaliciles alkohol megoldotta. Ez azt jelenti, hogy a "seb" meg nem forrott körré -ld. azokat a nagy fulbevalos fickokat, mint az elefant :) -, na az a lyuk belsejeben is mar bor, nem seb.
További ajánlott fórumok:
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Hány fülbevalótok van összesen a 2 fülben?
- 2 éves korú gyermeknek szoktál adni Bolero italporból készült italt? Ugyebár édesítőszerrel készült...
- A baba első fülbevalója
- Iskolában szülői engedély nélkül adhatnak a gyermeknek nyugtatótablettát idegesség miatt?