Francia csirke citromosan recept
A Francia csirke citromosan hozzávalói:személyenként 1 csirkemell
fél tojás
kevés finomliszt
normál liszt
1 citrom
tej
fokhagymapor
bors
só
összesen 5 dl bor
sütéshez vaj
margarin és olaj..
A Francia csirke citromosan elkészítési módja:
A melleket bőrözze le, csontozza ki, bárd lapjával lapítsa, vagy éles késsel szeletelje kb. 1 cm vékonyra. A tojást verje fel, adjon hozzá kis tejet, fokhagymaport, borsot, részletekben keverje hozzá a finomlisztet míg sűrű, de csöppenthető panírt kap. A citromot hámozza meg és szeletelje vékonyra. Serpenyőben hevítsen vajat margarinnal kb. azonos arányban, 1 ek olajjal együtt. A csirkét forgassa normál lisztbe, a fölösleget rázza le, mártsa a panírba, csöpögtesse le a fölösleget. Süsse a zsiradékon aranybarnára. Vegye ki szűrőkanállal, tartsa melegen. Töltse a bort a serpenyőbe, erős hőn forralja míg az alkohol elpárolog. Utána töltse egy részét a csirkére, maradékát tálalja mártogatni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 4. 21:16
A francia csirke citromosan elkészítési módja és hozzávalói.