Folyton kiszárad, berepedezik a könyököm. Mit lehet tenni ellene? (tudásbázis)
Nekem mindkét könyököm olyan száraz volt,hogy a ruhát kidörzsölte.Röviddujjúban jártam,mert a hámló darabkák ha beleakadtak a ruhába..hát..nem kifejezés,hogy nem volt kellemes.
Próbáltam és is sokmindent.A kikeverős babatestápolón(cremor aquosus)át az aloe termékekig.
Végül a lipobase repair kenőcs oldotta meg a dolgot.Teljesen természetes,semmi mesterséges nincs benne,egyszerű zsírozó.A babámnak arcára ajánlották amikor kis száraz foltok jelentek meg rajta.
Én meg már azt hittem, egyedül vagyok a könyökléssel. :)
Elég rossz szokás, próbáltam magam lenevelni róla, de nem igazán megy. Egy darabig odafigyelek, aztán hamar azon kapom magam munka közben, hogy önfeledtem könyökölök, miközben olvasok, vagy az egeret molesztálom.
úgy is megyek bőrgyógyászhoz konzultálni akkor ezt megemlítem neki.
Csak gondoltam hátha gyorssegélyt kapok a kérdésemre. de nagyon jó tippek! :)
azt hiszem hogy tényleg a könyöklés lesz. sokat támaszkodom rá..
Köszönöm a segítséget. egy-két dolgot mindenképp ki fogok próbálni!
Vitaminhiány?
Olvass utána a neten, remélem megoldódik a problémád!
Végül is most hogy így mondod/mondjátok.. a kettő közt én is felfedeztem némi különbséget!! akkor "csak" ez lehet a bibi? hm.. erre (is) odafigyelek ezután.
de nekem már kezelésre szorul... :(
Bizony, a könyöklés nagyon árt. A jobbom, amivel egerészek olyan, mint a babapopsi, ám a bal, amire munka közben könyökölök...
Szerencsére nem tragikus, kezelnem nem kell, de látszik a különbség.
A patikában lehet venni egy ott kevert krémet,Cremor aquosa a neve,vízpótló krém,igazándiból arcra találták ki,de mi már testápoló és sarok/könyök puhító helyett is használjuk,a gyerekeknek is bevált.
Nincs tele tartósító,illatosító vegyszerkkel és csodát tesz.Nekem a kezem volt a hideg és a tisztítószerek miatt sebesre kiszáradva,egykettőre helyre jött ettől.
Citrommal kell bekenni!
(Butaságnak tartottam, de csak addig még ki nem próbáltam. Csudijó!:)) )
További ajánlott fórumok:
- Extra száraz, berepedezett kézbőrre tudtok ajánlani valamit?
- Mit csináljak, ha a körmeim mellett a bőr minden ujjamon nagyon száraz es nagyon berepedezett?
- Szombaton csináltattam műkörmöt először. Azt hiszem zselés tippes..hogy tudnám korrigálni ha berepedezett és letört?
- Melyik a legjobb kézápolószer száraz, berepedezett bőrre?
- Keresztben berepedezett, gyenge köröm milyen betegségre utal?
- A kiszáradt, berepedezett könyök utalhat valami betegségre?