Fokhagymás amúr recept
A Fokhagymás amúr hozzávalói:Amur szeletek
fokhagyma
liszt
tojás
sör
olaj
só
A Fokhagymás amúr elkészítési módja:
A fokhagymát összetöröd (én reszelni szoktam) és bepácolod vele az amurszeleteket. Egy éjszakára hűtőbe teszed. Lisztből, tojásból csinálsz egy nokedli-tészta állagú masszát és azt addig hígítod a sörrel míg nagyjából palacsinta tészta állagú nem lesz. Ebbe belemártod az amurt (nem kell lemosni róla a fokhagymát) és forró olajba teszed, aranybarnára sütöd.
Én magában szoktam enni, de lehet hozzá rizst vagy krumplipürét tálalni.
Általában karácsonyi "nassi" szokott lenni. Azért nasimert két étkezés között esszük, amikor kész van, és nem tudjuk megvárni a vacsit, aztán persze alig vacsizunk mert teleesszük magunkat a hallal.
Jah és egy szelet sohasem elég!!!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: koviildi, 2010. okt. 28. 10:04
A fokhagymás amúr elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.