Fogyókúrázók! Mit esztek Karácsonykor? (beszélgetés)
Ezer bocsánatot kérek!
Sikerült. A vizsga is, a szóbeli is, a diplomaátadó február első hetében lesz.
Annyian drukkoltatok, annyi topikban, nem győztem a beszámolókat.
Csülök recept elkészítése férjem specialitása!
Olyankor szombaton szinte be sem kell mennem a konyhába!
Én meg régen csülöksonkát csináltam. Az is finom. De azóta lehet venni is. Igaz, az kissé más.
Jó, hogy szólsz!
Remélem, én is észreveszem majd, ha ilyen adódik. Igaz, előre még csak vízben szoktam feltenni főni.
Egyszer én egy ilyen csomagoltat kidobtam...
Megvolt még a csomagolása (kikukáztam),lefotóztam, írtam a cégnek és visszaküldték az árát. :)
Azóta a férjem veszi a piacon.
Ha lesz energiám beszerezni...
Aranyos vagy! Persze hogy beszámolok!
(Úgy legyen! És minden vizsga sikerül is!)
Szerintem nem fogsz csalódni benne!
Majd elmeséled, jó?
Mi az, hogy milyen lesz a kereset? Nagyon sok lesz! ;)
Én is kiszámolgattam annak idején, hogy a tarja még legalább láthatóan hús.
A nyers füstölt csülök nálunk (még mindig nincs hentes a nyár végi bezárás óta!) vákuumcsomagolt gyors füstölésű, csont nélküli. Emiatt a csont nélküliség miatt az 1600 Ft-os ára egész tűrhető.
Azért gyanakodva veszem, ha veszem - mert a fóliában olyan fura darabok vannak, kinézetre nem hajaz a csülökre.
Köszönöm, akkor mégis meglesz valamikor az a káposztás harcsám!
Nem tudom még, milyen lesz a december kereset szempontjából.
A vizsgáim még karácsony előtt lezajlanak, ebből a szempontból izgulós lesz, az tuti. Hogy aztán sikerül-e majd felszabadultan vásárolni, az még kialakul.-
A hal a közös nevező.
Én halászlét nem főzök, ha megkívánom, nekem egy bolti fagyasztott dobozos is tökéletes, pláne ha éppen kapni fagyasztott pontyszeletet.
Viszont afrikai harcsát még mindig nem vettem, amit a káposztás harcsa -recepthez vennék mint olcsóbb alternatívát.
Ha viszont nincs hal-íze, akkor nyilván ízetlen, ergo mi a fenéért törjem magam?
Lehet, de én sem igazán tudlak követni.
Az 50.-ik hsz-ben az afrikai harcsáról és a szegedi (tiszai) halászléről beszéltem, ami ugye többféle halból passzírozott alaplével indít. Hogy amikor abba az alaplébe belerakjuk a többféle nemes-hal szeleteket, köztük az afrikai harcsát is, annak külön milyen íze van... úgy még külön nem kóstoltam.
És hogy ehhez a szegedi halászléhez hogyan jön a te káposztád??? no, ebbe én is belekavarodtam. :))
Az afrikai harcsának is, csak nem túl intenzív.
A tengeri halaknak meg igen jellegzetes még az illata is.
Ha tengeri herkentyűt gyártok, hááát szaglik rendesen! :)
Én a mikróba teszek egy fél kávés pohárnyit a tejből, ha meg akarom nézni, jó-e még. :)
Majdnem minden ételt megkóstolok. Legalább megtudom, hogy kedvelem-e vagy sem!
Nem vagyok ételügyileg túl válogatós. :)
Belekavarodtam!
Ennek nincsen hal íze? Mert én szeretem a hal ízt, de akkor tényleg mindegy, mit teszek a káposztába?
Első megjavulási próbálkozásom volt a halászlé készítése. Fiúk szerint jó lett, de odáig nem fajult, hogy megkóstoltam volna. 5 percenként odarendeltem valakit, hogy ízlelje meg :)
Pontosan ugyanígy érzek a tej iránt is. Még annyira sem vagyok hajlandó belenyalni, hogy eldöntsem, jó-e még. Kaptam egy jó tippet! Kanálnyit a gáz fölé tartani :)
Nagyon szívesen!
Ennek nincs igazán hal íze, tényleg nagyon finom! Remélem, azért legalább megkóstolod!!! :D
Bevonatos serpenyőben tutira nem ragad le, jó benn sütni.
Kifehéredik először, utána kap egy kis színt. Pár perc alatt készen van. Meg fogod ismerni! Ha vastagabb is van benne, azt picit tovább kell sütni.
Ha kész, már majdnem szétesik, olyan puha lesz!
Köszi! :D
Én egy lusta kutya vagyok, és kész, vödrös halászlét veszek újabban. Már láttam, hogy harcsával is van.
De karácsonykor nem lesz, mert már eddig is sokszor vettem.
Nem éri meg bíbelődni vele, mert a készen is finom... ;)
Köszönöm szépen!
No, éppen ez a lényeg, amit nem mertem megkérdezni: mi az, hogy sült hal... serpenyőben, sütőben? :D
Soha nem készítek halat, mert nem szeretem. Amit nem szeretek, azt nem főzök :)