Fogyókúrás torta tejérzékenyeknek? (beszélgetés)
Ööööö, én pl. elég megbízhatatlan vagyok a Daubner Fekete erdő tortája mellett. 😜
Sajnos nem igaz, hogy bármelyik cukrásznak lesz ajánlata. Pár napja beugrottam egy barátnőmhöz, megkért, hogy szerezzek neki glutén és laktózmentes reggelit. Nagyjából mindenhol úgy néztek rám, mintha azt kérdeztem volna, venne-e nekem egy repteret? 🙄Elég forgalmas hely pedig, szerintem lenne rá kereslet.
Szerintem itt elsősorban a tejérzékenység kell, hogy szempont legyen. Bármelyik diétába belefér egy szelet torta. Gondolom, nem fejenként, egy ültő helyben akartok elfogyasztani egy egész tortát.
De bármelyik cukrásznak elmondod a kritériumaid lesz ajánlata.
Ha édesítőt nem akarsz használni, akkor felejtsd el. Mert bármi ami édesítene, az vagy mesterséges, vagy természetes, vagy gyümölcs alapú, ami meg már közel sem fogyókúrás.
Vagy viccesre veszed, és sós torta lesz :D
Adott egy páros, akik együtt fogyókúrába kezdtek, már egy hónapja kitartanak benne, és van is eredménye. Júli első hetében az egyiküknek szülinapja lesz, és szeretnénk őket meglepni egy tortával, úgy, hogy mindketten ehessenek belőle. A plusz nehézség a dologban az, hogy az egyikük tejérzékeny (nem ehet semmilyen tejterméket, laktózmenteset sem), és érzékeny a mesterséges édesítőszerekre is. A természetes édesítőszereket pedig még eddig nem próbálta (ki tudja, mit okoz a szervezetében).
Szóval a feladat adott, ki milyen furfangos recepttel tudna előállni? :D
Előre is köszi az ötleteket :)