Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Fogyókúrás tévhitek fórum

Fogyókúrás tévhitek (beszélgetés)


1 2 3 4 5
2016. dec. 19. 20:36

Karácsonyra lefogyok.

Ki tart velem?

127. a2d595cfc2 (válaszként erre: 126. - Encipo)
2014. márc. 17. 19:51
szia, nem lettem löttyedt vagy ilyesmi, ha erre gondolsz, ez a 2 hét alatti -7 kg talán még nem olyan extra súlyveszteség, hogy ilyet okozzon. Étrendem csak a turmixokból állt, napi 3-mat ittam, de ez a kúra így is van megalkotva, szóval a 3 turmixban egy egész napi tápanyag van benne. Utána nagyon féltem a visszahízástól, de szerencsére csak fél kg jött vissza rögtön az első szilárd kaják után, gondolom, a gyomortartalom. Igaz, ezután is folytattam a diétát, de már csak arra figyeltem, hogy vacsira csak turmix és semmi más. Reggeli, ebéd, uzsi rendesen, bár nem ész nélkül.
126. encipo (válaszként erre: 124. - A2d595cfc2)
2014. márc. 5. 15:47
Nem viselt nagyon meg,hogy ilyen rövid idő alatt ennyit fogytál egyszerre? Milyen étrendet követtél? De gondolom a fogyás után is ügyeltél az étkezésedre, hogy nem jöttek vissza a leadott kilók.
125. gribedli*** (válaszként erre: 122. - C306628484)
2014. márc. 5. 15:23

Áh, nem kell bele sok, tulajdonképpen ha tejeskávé és beleteszel egy mokkáskanálnyi vajat, tök ugyanolyan íze lesz, mintha tej helyett tejszínt tettél volna bele:) Gondolom én, mert én nem iszom kávét. Még tejszínnel sem tudom meginni, a kávéíz annyira zavar. Helyette energy és sok zöld tea, fehér tea az, ami ébren tart. És a férjem nagyszüleit nem ismertem, mert mire mi megismerkedtünk, de ők vaj nélkül a tejeskávét el nem tudták képzelni:D


10g vajban 7g zsír, napi egyszer megengedhető:)

124. a2d595cfc2 (válaszként erre: 40. - Mazsinka)
2014. márc. 5. 11:37
Egyetértek. Tévhit, hogy nem lehet gyorsan és tartósan fogyni. Lehet, bár nem mondom, hogy a diéta után nem figyelek az étkezésemre. 2 hét alatt 7 kg ment le, és nem jött vissza. Igaz, nagyon tiszta minőségű fehérjét ittam, és a fogyás után is megtartottam, hogy vacsira csak azt iszom. De nem lett belőle jojó, pedig sokan felhördülnek, ha arról van szó, hogy 2 hét alatt is le lehet fogyni 7 kilót. Okosan, szakszerű diétát választva, kitartással és utána odafigyeléssel igenis lehetséges.
123. a2d595cfc2 (válaszként erre: 30. - Gribedli***)
2014. márc. 5. 11:34
ez így van, bár szerintem sokan ismerik már a fehérje jó szerepét. Igazság szerint én is tartottam tőle először, de aztán, mikor láttam az eredményeket, főleg azt, hogy tartósak (már 3 hónapja tartom a súlyom, sőt, megy lefelé), akkor már nem kételkedtem többé:)
122. c306628484 (válaszként erre: 121. - Gribedli***)
2014. márc. 5. 11:13

Hú ezt a kávéba vajat dolgot kiprobálnám. Nagy kávémániás vagyok, imádom a jó kávét és a meglepő izesitéseket :)

Egy ideig én kókusztejszinnel izesitettem.

De most a szálkásitás miatt be van lőve nagyon a napi zsirmennyiségem.

121. gribedli*** (válaszként erre: 120. - Mazsinka)
2014. márc. 5. 10:11

Igen, es ha mar itt tartunk, egyreszt nem az egesz zsir, mert a vajnak csak 80%a zsir, de allati eredetu zsiradek leven van benne jol felszivodo D es A vitamin, nemcsak ezek eloanyaga, hanem mar kesz allapotban. Ha nincs felforrositva, egy szereny adag vaj nem karos. Oke, tartalmaz koleszterint is, de a nyers vajban nincsenek transz zsirsavak, es nem hozzaadott vitaminok vannak benne, hanem mar termeszetes allapotaban tartalmazza oket.


Bar a ferjem nagyszulei mindketten 80 evig eltek es nekik alap volt kettejukre heti fel kg vaj osszesen, amit irtam alabb, nem vicc, ment egy kis potty vaj a tejeskaveba is:)

2014. márc. 5. 09:59
A vaj legalább természetes, egyszerű, nem kutyulmány, mint a margarin, amit csak egy molekula választ el a műanyagtól.
119. gribedli*** (válaszként erre: 114. - 25800e2d09)
2014. márc. 5. 08:36

En is a vajra szavazok. Amikor megismertem a ferjem, egyszer bevasarlasnal margarint akartam tenni a kosarba, hat kirohogott, hogy ne hulyeskedjek mar, itt, ahol meg a tejeskaveba is tesznek vajat, ahol a tehenek kint legelesznek es igazi, bio tej, vaj all a rendelkezesemre, ezt a cuccot akarom??? :)))))


Szoktam csinalni hazilag is. Inkabb egy kisebb adag vaj, mint egy 2x annyi, ami margarin, es bebeszeljuk, hogy csak mert omega3-al dusitott, akkor tok jo...


Nem eszem belole sokat, de szegyellnek egy rizottoba nem igazi vajat hasznalni vagy mas kajakba, ahova ez kell.

118. 25800e2d09 (válaszként erre: 117. - Bözsi néni)
2014. márc. 4. 23:33
Leírtam mi a hidrogénezés. Az az és ennyi. Tény. Hajtogasd csak a magadét.. Én befejeztem :) puszcsi
117. Bözsi néni (válaszként erre: 111. - 25800e2d09)
2014. márc. 4. 23:25

Benőkém,:-) lehet, hogy ma már nincs rajta, mert már változtak a jogszabályok is, meg nyilván a gyártási eljárások is, de rajta volt régebben, az tuti.



Mondom, majd megnézem.

A hidrogénezés az olvadáspontot is megemeli. Nyilván ha a mértékétől, technológiától is függ a halmazállapot.

2014. márc. 4. 23:14

Fogyókúrás tévhitek? :DDD

Fogyókúra nincs is.

Van tudatos táplálkozás, van "na most fogyózok" és van "ahogy eddig szoktam" táplálkozás.

A tudatos kajálás olyan, hogy úgy állok az étkezéshez, hogy ne én legyek annak a rabszolgája, hanem az étkezés legyen az én szolgám, azzal, hogy élvezetet ad, erősít, karban tartja a szervezetemet és életem egy kellemes része.

115. eandi78 (válaszként erre: 106. - A0c1361e44)
2014. márc. 4. 23:13
Pont a margarint nem tudom megenni. Én a "szagát" nem bírom:)Vaj zsírosságával nincs bajom, pedig nem szeretem a zsírost. Zsíroskenyér... Azt inkább kihagyom:)
114. 25800e2d09 (válaszként erre: 106. - A0c1361e44)
2014. márc. 4. 23:11
én szeretem. inkább mint a marharin :)
113. 25800e2d09 (válaszként erre: 110. - Bözsi néni)
2014. márc. 4. 23:10
nem is is, csak értelmezni kéne mit olvasol ;) az nem folyékony állagú. soha...
112. 25800e2d09 (válaszként erre: 109. - Bözsi néni)
2014. márc. 4. 23:09
igen, és azok az olajok az ipari margarinok. szilárdított, nem folyékony állagú termékek :) ennyi ;)
111. 25800e2d09 (válaszként erre: 105. - Bözsi néni)
2014. márc. 4. 23:08

[link]


ha ezen látsz hidrogénezett szót akkor holnaptól legyek Benő... :D

110. Bözsi néni (válaszként erre: 108. - 25800e2d09)
2014. márc. 4. 23:07
Csak hogy tudd:-))) Szóval lehet, hogy is-is:-))
2014. márc. 4. 23:02
108. 25800e2d09 (válaszként erre: 105. - Bözsi néni)
2014. márc. 4. 23:02

csak hogy tudd...


"A hidrogénezés – vagy más néven zsírkeményítés - során a növényi olajoknak (zsírsavak glicerinésztereinek) a zsírsavláncokban található telítetlen kettős kötéseit (nagy nyomáson és magas hőmérsékleten, katalizátor jelenlétében) hidrogénnel részben telítették annak érdekében, hogy a termék félkemény állagát szobahőmérsékleten is megtartsa. A részleges hidrogénezés eredményeképpen a telítetlen zsírsavak egy részéből telített zsírsavak képződtek, míg egy másik részük csak izomerizálódott, azaz transzzsírsavvá alakult."

107. gribedli*** (válaszként erre: 105. - Bözsi néni)
2014. márc. 4. 23:01
De van. Attol, hogy szilard, stabilabb a szerkezete. Ha csak a tartositas lenne a lenyeg, akkor beletennenek egy kis tartositoszert, de az is a lenyeg, hogy szilard legyen
106. a0c1361e44 (válaszként erre: 103. - 25800e2d09)
2014. márc. 4. 23:00
A vajat nem tudom megenni. Nagyon zsíros nekem és rosszul leszek tőle...
105. Bözsi néni (válaszként erre: 104. - Gribedli***)
2014. márc. 4. 22:57

Azért hidrogénezik, hogy ne avasodjon, hogy növeljék a tartósságot. Nincs köze a szilárdsághoz.


A V.nusz napraforgó étolajon konkrétan fel volt tüntetve. Most épp nincs itthon ilyen, de megnéuem a boltban, bár nem kötelező ráírni, és máta már azért kevesebb is a hidrogénezett cucc.

Bár péksütemémyekbe is raknak, meg a sültkrumpli is abban sül!

104. gribedli*** (válaszként erre: 99. - 25800e2d09)
2014. márc. 4. 22:29

Igen, azert hidrogenezik, hogy szilard legyen:)


Szoval semmi olaj, ami folyekony nem hidrogenezett. A folyekony margarinokban pedig hozzaadott viz van es ettol folyekony, szoval hidrogenezett is es vizezett is

103. 25800e2d09 (válaszként erre: 102. - Lillus-M)
2014. márc. 4. 21:33

persze, játszanak a hozzávaéókkal hogy olcsósítsák sajnos :S


az olivaolajat nagyon nem szeretem.. :S étolajat meg 2 havonta 1 flakonnal ha elhasználok sokat mondok. margarint se nagyon eszek, inkább vajat.

102. Lillus-M (válaszként erre: 99. - 25800e2d09)
2014. márc. 4. 21:20

Múltkor megörültem az a..diban volt olcsó kókuszolaj. Elolvastam az összetevőket és abban is volt hidrogénezett összetevő!!! Úgyhogy csak óvatosan! Meg lehet nézni, mindig kapható.


De a finomítás sem jobb, mert az étolajakat mérgekkel készítik. A magból az olajat hexán nevű oldószerrel oldják ki, citromsavval és marónátronnal is dolgoznak. És közben 240 fokig hevítik az olajat. Ilyen magas hőmérsékleten már transzzsírsavak is keletkeznek.


Pont a transzzsírsav-veszély miatt nem szabad pl az olivával sem sütni, mert nem bírja a magas hőt és keletkezhetnek benne.

101. 25800e2d09 (válaszként erre: 100. - 3d787b167a)
2014. márc. 4. 21:00
:D
2014. márc. 4. 20:58

:)))))



Ez az utolsó kocka csoki.....

99. 25800e2d09 (válaszként erre: 71. - Bözsi néni)
2014. márc. 4. 20:53
Az enyémen nincs rajta. A margarinon ellenben ott van (amelyik nem pálma vagy kókuszzsír vagy hasonló alapú mert annak nem kell hidrogénezés. De biztos :-) mellesleg megsúgom hogy a hidrogénezés a folyékony olaj megszilárdítására szolgáló eljárás. Az ÉTOLAJon max a finomított szerepel de a hidrogénezett biztosan nem. :-)
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook