Fogyókúrás tévhitek (beszélgetés)
Karácsonyra lefogyok.
Ki tart velem?
Áh, nem kell bele sok, tulajdonképpen ha tejeskávé és beleteszel egy mokkáskanálnyi vajat, tök ugyanolyan íze lesz, mintha tej helyett tejszínt tettél volna bele:) Gondolom én, mert én nem iszom kávét. Még tejszínnel sem tudom meginni, a kávéíz annyira zavar. Helyette energy és sok zöld tea, fehér tea az, ami ébren tart. És a férjem nagyszüleit nem ismertem, mert mire mi megismerkedtünk, de ők vaj nélkül a tejeskávét el nem tudták képzelni:D
10g vajban 7g zsír, napi egyszer megengedhető:)
Hú ezt a kávéba vajat dolgot kiprobálnám. Nagy kávémániás vagyok, imádom a jó kávét és a meglepő izesitéseket :)
Egy ideig én kókusztejszinnel izesitettem.
De most a szálkásitás miatt be van lőve nagyon a napi zsirmennyiségem.
Igen, es ha mar itt tartunk, egyreszt nem az egesz zsir, mert a vajnak csak 80%a zsir, de allati eredetu zsiradek leven van benne jol felszivodo D es A vitamin, nemcsak ezek eloanyaga, hanem mar kesz allapotban. Ha nincs felforrositva, egy szereny adag vaj nem karos. Oke, tartalmaz koleszterint is, de a nyers vajban nincsenek transz zsirsavak, es nem hozzaadott vitaminok vannak benne, hanem mar termeszetes allapotaban tartalmazza oket.
Bar a ferjem nagyszulei mindketten 80 evig eltek es nekik alap volt kettejukre heti fel kg vaj osszesen, amit irtam alabb, nem vicc, ment egy kis potty vaj a tejeskaveba is:)
En is a vajra szavazok. Amikor megismertem a ferjem, egyszer bevasarlasnal margarint akartam tenni a kosarba, hat kirohogott, hogy ne hulyeskedjek mar, itt, ahol meg a tejeskaveba is tesznek vajat, ahol a tehenek kint legelesznek es igazi, bio tej, vaj all a rendelkezesemre, ezt a cuccot akarom??? :)))))
Szoktam csinalni hazilag is. Inkabb egy kisebb adag vaj, mint egy 2x annyi, ami margarin, es bebeszeljuk, hogy csak mert omega3-al dusitott, akkor tok jo...
Nem eszem belole sokat, de szegyellnek egy rizottoba nem igazi vajat hasznalni vagy mas kajakba, ahova ez kell.
Benőkém,:-) lehet, hogy ma már nincs rajta, mert már változtak a jogszabályok is, meg nyilván a gyártási eljárások is, de rajta volt régebben, az tuti.
Mondom, majd megnézem.
A hidrogénezés az olvadáspontot is megemeli. Nyilván ha a mértékétől, technológiától is függ a halmazállapot.
Fogyókúrás tévhitek? :DDD
Fogyókúra nincs is.
Van tudatos táplálkozás, van "na most fogyózok" és van "ahogy eddig szoktam" táplálkozás.
A tudatos kajálás olyan, hogy úgy állok az étkezéshez, hogy ne én legyek annak a rabszolgája, hanem az étkezés legyen az én szolgám, azzal, hogy élvezetet ad, erősít, karban tartja a szervezetemet és életem egy kellemes része.
csak hogy tudd...
"A hidrogénezés – vagy más néven zsírkeményítés - során a növényi olajoknak (zsírsavak glicerinésztereinek) a zsírsavláncokban található telítetlen kettős kötéseit (nagy nyomáson és magas hőmérsékleten, katalizátor jelenlétében) hidrogénnel részben telítették annak érdekében, hogy a termék félkemény állagát szobahőmérsékleten is megtartsa. A részleges hidrogénezés eredményeképpen a telítetlen zsírsavak egy részéből telített zsírsavak képződtek, míg egy másik részük csak izomerizálódott, azaz transzzsírsavvá alakult."
Azért hidrogénezik, hogy ne avasodjon, hogy növeljék a tartósságot. Nincs köze a szilárdsághoz.
A V.nusz napraforgó étolajon konkrétan fel volt tüntetve. Most épp nincs itthon ilyen, de megnéuem a boltban, bár nem kötelező ráírni, és máta már azért kevesebb is a hidrogénezett cucc.
Bár péksütemémyekbe is raknak, meg a sültkrumpli is abban sül!
Igen, azert hidrogenezik, hogy szilard legyen:)
Szoval semmi olaj, ami folyekony nem hidrogenezett. A folyekony margarinokban pedig hozzaadott viz van es ettol folyekony, szoval hidrogenezett is es vizezett is
persze, játszanak a hozzávaéókkal hogy olcsósítsák sajnos :S
az olivaolajat nagyon nem szeretem.. :S étolajat meg 2 havonta 1 flakonnal ha elhasználok sokat mondok. margarint se nagyon eszek, inkább vajat.
Múltkor megörültem az a..diban volt olcsó kókuszolaj. Elolvastam az összetevőket és abban is volt hidrogénezett összetevő!!! Úgyhogy csak óvatosan! Meg lehet nézni, mindig kapható.
De a finomítás sem jobb, mert az étolajakat mérgekkel készítik. A magból az olajat hexán nevű oldószerrel oldják ki, citromsavval és marónátronnal is dolgoznak. És közben 240 fokig hevítik az olajat. Ilyen magas hőmérsékleten már transzzsírsavak is keletkeznek.
Pont a transzzsírsav-veszély miatt nem szabad pl az olivával sem sütni, mert nem bírja a magas hőt és keletkezhetnek benne.
:)))))
Ez az utolsó kocka csoki.....
További ajánlott fórumok:
- 2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem?
- 13 napos fogyókúra-nem a reggeli kávés
- Le fogunk fogyni!!!Az utolsó fogyókúránk, nem hízunk többé vissza!
- 2010.01.01-től fogyókúra indul! Aki akar csatlakozzon!
- Ki kezdi velem a fogyókúrát június 1-től?
- Valaki lenne a lelki társam egy fogyókúrában? Kezdjük együtt, így talán könnyebb lesz!