Fogyni, de hogyan?! (beszélgetés)
Liszt, cukor elhagyása, ez az alap.
Én kiiktattam még a krumplit (csicsókával helyettesítem), a kenyeret (nagyon ritkán veszek szénhidrát csökkentett kenyeret, amiben olyan 30 körül van a szénhidrát), a tésztát (szintén ritkán szénhidrát csökkentett tésztát), a rizst (gersli, köles, vagy barna rizs esetleg helyette).
Tehát ideális esetben csak gyümölccsel és zöldséggel viszed be a szénhidrátot. A norbis, dia-welles, starlight vagy egyéb szénhidrát csökkentett termékek segítenek, hogy az ember szinte bármit ehessen, de ezek sem csodaszerek, a saját véleményem az, hogy ezeket is módjával érdemes alkalmazni.
Én pl. minden harmadik nap tartok egy laza napot, amikor is eszem ezekből. (Akkor eszem zabot is.)
A holnapi laza napomra már ott vár egy diawelles pizzás csiga reggelire, ebédre zabkorpás rántott csirke lesz, szintén zabkorpába panírozott rántott sajttal és majonézes majdnem-krumplisaláta. (Csicsókából, cukormentes, házi majonézzel.)
Azoknak jó ez a verzió, akik szeretik a húst, a zöldségeket, hüvelyeseket, esetleg a szóját.
Az édesszájúaknak inkább a megengedőbb, de még mindig low-carb update az, ami sikeres lehet.
Én nagyon tésztás voltam, de nagyon "rákaptam" erre a módszerre, hiszen a diétám alatt ettem mindent, amit megkívántam. Nagyon kevés étel az, amit nem tudok elképzelni szénhidrátszegény változatban. Ilyen mondjuk a szilvás gombóc és a krumplis tészta, de csak kibírom valahogy... :) (A krumplit volna macerás helyettesíteni.)
Nekem a low-carb jött be. Nem Atkinsezek, nem ápdételek, de low carb. -22 kg-nál járok.
Olvasgatok sok naplót, és hiszek a módszeremben de: úgy vélem, a legfontosabb, hogy meglegyen az ember fejében az a "kattanás", hogy meg akarom csinálni... És akkor megtalálja a neki legmegfelelőbb módszert, mert meg akarja találni.
Nekem ez volt az.
Aki a súly problémával küzd annak ajánlom a Paleo étkezést
nem egyszerű de gyorsan van eredmény általában az első két hétben már van súly csökkenés és nem jön vissza
egyszerű betartani és nem fogsz éhezni
a végleges eredményhez étkezési szokásokon kell váltani
én nem hittem benne de utána néztem a neten és elolvastam a témával kapcsolatos pár könyvet és kipróbáltam és bekövetkezett a csoda
és működik
de aki eddig kipróbálta azoknál mindenkinél
működik
sok beteg embert ismertem meg és azok az életüket köszönhetik a paleo étkezésnek
akit érdekel keressen rá a neten érdekes és megdöbbentő hogy mivel mérgezik a lakosságot és milyen betegségekért felelős a mai étrend
Sziasztok! Igaz, én csak 5 kilót akartam leadni, ennyit sikerült is, roppant egyszerű módszerrel. Én ebben hiszek, 50-50% kaja-mozgás.
Kaja: CSAK reggelire eszem szénhidrátot (értsd kenyeret), ebédre sem eszem köretnek se krumplit, se rizst, hanem ezeket zöldséggel pótolom. Tízórai és uzsonna is jöhet, ez mindig valami gyümölcs. Jó módszer a "marok"-adag, azaz, naponta 5x enni 1 maréknyi ételt. Így nem eszed degeszre magad, de nem is leszel éhes! Mivel én is nagyon édesszájú vagyok, ezt megoldottam úgy, hogy heti 1x engedek magamnak sütit/fagyit vagy csokit. Ha pedig a többi napon már meghalok valami édesért, bekapok egy kanál mézet, ez nyilván kevésbé hízlal, mint egy francia krémes :D
Mozgás: min. heti 3 alkalommal járok edzőterembe, csoportos aerobic/pilates órákra, mellette pedig a nagy labdával és súlyzóval otthon tornázom (naponta 15-20 percet).
Ha ezt az életmódot tartom, nem jönnek vissza a kilók. Viszont, ha valami miatt ez felborul (pl. nyaralás), akkor feljön 1-1 kg, de utána ha folytatom, ugyanúgy lemegy.
Szerintem 1 hónap kell kb, míg ezt megszokod, és utána már erre fog ráállni a szervezet, én pl már egyáltalán nem vágyom a nehéz, kalóriadús ételekre, de ehhez tényleg érdemes betartani a napi "5x keveset" elvét. Remélem tudtam valakinek segíteni!
az én kedvencem amit álltalában vacsira eszem:-2db medve sajt,1 paradicsom,kb. 2 cm vastag párizsi.
én ezzel mindig jol lakom.
És mennyi idő alatt és hány kilót sikerült fogynod a tornával és futással?
Most én is konditermen gondolkodom.
Szia !
Köszi a tanácsot, leírnád pontosan mit értesz a szénhidrát csökkentés alatt? Mit eszel reggelire, ebédre, vacsira, szoval hogyan csinálod?
Köszi:)
szia!én ma kezdtem már vagy századszorra diétázni :D.de most nagyon eltökélt vagyok,történt valami a minap ami nagyon ösztönöz.egy kedves néni megkérdezte a kisboltban ugy kb. 5 ember előtt hogy mikorra várom a babát? :(
égett a pofám de nagyon.ugy hogy most diéta.szerintem a szénhidrát csökkentés a legjobb,én ezt kezdtem el ma.én is sokfélét kipróbáltam már és nekem ez vált be a legjobban.2 ho alatt fogytam 15kg-ot ezelőtt 5 éve.
Kedves Mindenki !
Kérlek írjátok le, ki hogyan fogyott le, vagy éppen milyen diétát csinál, mert elvesztem a sok diétás leírásban..
Kb. 15 kg-tól szeretnék megszabadulni..
Minden vélemény,tapasztalat, tanács érdekel, és nagyon köszönöm !
na, ízlett a sali, csajok? :D én most egymás után 3 este azt vacsiztam, de olyan jó, h nem unom meg :D
igen, én is tudom amúgy a heti 1 nap pihit...ne aggódj, örülnék, ha csak 1 nap pihi lenne hetente :S :D
sima fehér liszt helyett milyen használtok? használjak?
A Norbi féle lisztet akartam megvenni de nagyon drága helyett valami?
Én is megkóstolom a kedvenc salidat!
A nagykönyvben az van, nem kell minden nap sportolni, mert kell 1 nap a szervezetnek regenerálódni.
De nyilván, ha pl. azt értjük mozgás alatt, hogy egyet sétálunk ebéd után, az még nem káros a 7. napon sem:)
én nem eszek fehér kenyeret és cukrot. este csak zöldség+sali (kedvencem a mozarella+paradicsom+olivabogyó+kicsi napraforgómag+bazsalikom+oregánó+natúr joghurt+kevés sonka:))
és minden nap akarok mozogni :)
Ez tényleg így van, ismerek olyat, aki már a 3. pont szerint él,( tényleg jól néz ki) hát nekem ennyit biztosan nem ér meg a dolog, nem vagyok én sem madár, sem kecske, hogy állandóan magvakat meg zöldeket egyek, a süteményről nem is beszélve;)
Ti hogy vagytok vele?
Ti mennyit áldoztok be a tuti jó alakért?