Fogszuvasodas ketevesen(le a cumisuveggel) (beszélgetés)
Nem ismerem a steviat...
Atestunk a muteten...picur jol van.leirtam a naplomban ha valakit erdekel.Legyen szep unnepetek.
Szia! Hú, ahogy olvastam a mézes részt, megjelentem lelki szemeim előtt, mint anyuka, aki éppen leordítja a "gaz lator" :D fejét - első reakcióm biztos valami ilyesmi lett volna... :)
Egy kérdés: ismeritek a sztíviát (stevia)? Mivel én sem szeretném majd cukorral vagy édesítőszerrel traktálni a (majd valamikori) gyerekeimet, arra gondoltam, hogy ez a növény talán jó lesz édesítőnek (bár annak még utána kell néznem, hogy csecsemőnek vagy kisgyermeknek adható-e, pl. allergiát okoz vagy sem). Mézet pedig két év alatt még viccből se adnék, ahogyan tejet sem csecsemőnek...
Az én kisfiamnak születése óta csak vizet adok inni. A teát/gyümilevet ki sem próbáltam, a tejet pedig mikor issza, akkor azt én adom neki, és ha ellöki, akkor már nem adom neki vissza a maradékot. Naponta kétszer mosunk fogat, igaz nem fogkefével, hanem ilyen ujjra húzható kis gumibigyó, aminek a végén sörteszerű recék vannak, és azzal...
Csokit igyekszem nem adni neki, de a tejpépben, gyümipürékben, babapudingokban is van cukor, ezért mosom a fogát.
Sajna ezen a téren nem jó géneket örökölt.
Persze a legelejétől fogva kaptam az osztást a nagyszülőktől, hogy miért nem adok a gyereknek teát, miért nem adok neki finom gyümölcslevet. Persze kap otthoni frissen facsart gyümölcslevet, de azt csészéből... cumisüvegben (vagyis itatópohár) csak víz van neki. A cumit is napközben elrakom tőle, csak éjszakára kapja meg.
Nem tudom jól csinálom-e amit csinálok, de a nagyszülőknek sajnos ez nagyon nem tetszik :( Ha ők vigyáznak rá megy a csoki, a gyümölcslé, a cumizás egész nap :(
Szia!
Nekem konkrétan kiverte a cumisüveg a legelső fogamat mikor kicsi voltam. Leestem vele az ágyról a nagyszülőknél. Anyukám rettenetesen ki volt akadva, hogy kislány létemre nem lesz elől fogam, amíg a csontfog ki nem nő.
Viszont szerintem nem kell aggódnod, biztos, hogy az orvosok szépen és romlásmentesen meg fogják csinálni a kisfiad fogát. :)
szia
ezek a fogak tejfogak nem maradandóak, a mütét csak esztétikailag jó szép lesz a mosolya, de ha nem életbevágó szerintem fölösleges de ezt neked eldöntened
Kisfiam ket eves volt januarban.Egy eves koraig anyatejes,de sajnos hirtelen,egyik naprol a masikra minden atmenet nelkul kellett befejeznunk a szoptatast.Hatalmas butasagot kovettem el.Cumisuveget adtam neki gyumolcslevel, tejjel.Az elvalasztas nagy lelkiteher lehetett neki...es most iszonyu nehez elvenni a cumisuveget.Raadasul egy eses kovetkezteben letort az elso fogabol egy darab.Elvittem fogorvoshoz,aki azt mondta.Altatasos mutetben koronat tesznek a kicsi elso negy fogara.
Hozza teszem,amerikaban elek es itt minden orvos es fogorvos azt mondja,ez egy rutin beavatkozas,a legtobb gyerek atesik rajta.Igy megmenthetoek a tejfogak es leall a szuvasodas. Megdobbentem mert soha nem hallottam ilyesmirol.Ketkedo vagyok es riadt.Probalok megbizni az orvosainkban.Penteken megyunk a korhazba.Ha valakit erdekel,folyamatosan beszamolok majd,hogy mi es hogyan tortenik.Gondoltam elkezdek naplot irni...de nem tudom mennyire erdekel benneteket a tema.Hatha valaki tanul az en hibambol.Az elso harom gyerekemnek soha nem volt rossz foga. Le a cumisuveggel!Sokszor olvasgattam,mennyire megvalaszolatlan kerdes sokak szamara hogy mi is legyen a tejfogakkal.