Fogaskerekű végállomás és a libegő felső állomása közti távolság? (tudásbázis)
Normafától a János-hegyi Erzsébet-kilátóig
A Normafa kilátópontjától észak felé tekintve szemünkbe tűnik a környék legmagasabb pontján álló János-hegyi Erzsébet-kilátó. Így "toronyiránt" indulva a hegygerincen haladhatunk, és a Normafa-lejtőt elhagyva rövidesen az Anna-rétre érünk. A kék színű körjárat turistajelzéseit követve a síugrósánc és a Sport szálló épületeit elhagyva érkezünk a Libegő felső végállomásához. Innen indul a János-hegy csúcsára vezető emelkedő út, az 527 m magasan álló Erzsébet-kilátótoronyhoz (Schulek Frigyes neoromán stílusban épített műve.) A toronyból körkilátás nyílik a Fővárosra és a Budai-hegyekre.
Az út kb. 2,5 km hosszú, a végén emelkedővel, 1 órai sétával bejárhatjuk. Visszafelé a jelzés másik ágán (körjárat) juthatunk újra a Normafához.
Mivel a fogastol meg a Normafaig is el kell jutni, nem hiszem, hogy belefer a 3 km-be. Emagdi tippje a nyero sztem :)
A google maps nagyon jo dolog, kiveve, amikor nem. Ettol fuggetlenul Google a baratod ;)
na megnéztem én is, van egy szakaszon járat, 21-es busz, azzal 1,4km utazás, majd gyalog tovább 1,9km.
(nyilván ha végig gyalog szeretnétek akkor megközelítóleg a kettő összege)
Egész délután bűvöltem a google maps-et, hogy be tudjam lőni a távolságot, sajnos mindig csak a Zugligeti alsó végállomást adja be, már a hajam tépem, mert akár hogy írom be a keresőbe ezt az infót nem adja meg, nem szeretnénk a gyermekvasutat használni, ha nem muszáj, de pl ha több mint 3 km akkor inkább Zugligettől közelítünk.
Azért köszi a segítséget.
Sziasztok!
Körülbelül mennyi lehet a fogaskerekű végállomása és a libegő felső jános hegyi állomása közt a távolság?
További ajánlott fórumok:
- A távolság megölheti a szerelmet, ha a távkapcsolatban lévő felek "mindegyike" szerelmes?
- Legyőzheti a szerelem a távolságot?
- Két szerelmes ember közé állhat a távolság?
- Budapesten az 1-es villamos Bécsi út végállomása az Eurocenternél van?
- SOS SOS Miskolc, Árpád úton az a zöld ház. Ott jobb oldalon a villamos végállomásnál hány szám?
- Debrecen végállomástól hogyan jutok el busszal a Kishegyesi útra?