Fogamzásgátló és antibiotikum (beszélgetés)
Pont tegnap kerestem rá én is erre a témára a neten és a következő cikket találtam, melynek az utolsó bekezdésében van, hogy mely hatóanyagú antibiotikumok nem lépnek kölcsönhatásba a fogamzásgátlóval.
Nem vagyok gyógyszerész, de védőnő vagyok.
Az antibiotikum és a fog. gátló kiüti egymást. vagyis az antibiot. csökkenti a fog.gátló hatását. Így ha azt kell szedned bármikor is (ha beteg leszek esetleg) akkor javasolt az óvszer használata a fog. gátló mellett.
Sziasztok!
Első sorban - ha van az oldalon - gyógyszerész, orvos, vagy más szakember véleménye érdekelne.
A párommal tegnap este megbeszéltük, hogy az óvszer használatról átváltunk fogamzásgátló tablettára, a jövő hónaptól.
Viszont az arcbőröm, sajnálatosan pattanásos volt, és egy Zineryt nevű külsőleges oldattal kell lekennem reggel és este. És ez az oldat antibiotikumnak számít.
A kérdésem a következő: abba kell hagynom az arcom kezelését a gyógyszer mellett, vagy ettől még megfér a két szer egymás mellett majd??
Ha megyek orvoshoz gyógyszert íratni, megkérdezem tőle is, de érdekelnek a válaszok.
Köszönöm.