Fogamzásgátló elhagyása utáni tapasztalatok (beszélgetés)
Mintha én írtam volna...:D
Megszűnt a libidócsökkenés... :D
A fogyással nincs is baj, tudom magától nem megy le.... Lement, de azóta sem szedek semmit a "kedvem" viszont nem jött vissza...
Biza elvétetted a számítást... Én kétszer szedtem fel nagyobb tömeget fogigátlótól és egyik alkalommal sem ment le magától, mikor elhagytam. Mindkét alkalommal keményen le kellett diétáznom, hogy újra női formám legyen.
Csak azért nem tudják, hogy mi van, mert ki így-ki meg úgy reagál... Általában ez a két véglet fordul elő nagy számban, amit leírtál.
Pontosítás: eszébe jut petét érlelni (megtermelve már születésünkkor meg van)
Én azért hagytam abba hogy hátha könnyebben lefogyok vagy legalább nem hízok majd, meg hát közeledtem a 40-hez és az fölött úgyse nagyon írnak már fel... A lényeg abba hagytam, nem fogytam semmit, rámjött a pánik hogy terhes lehetek... gumizni nincs kedvem, így a libidóm is csökkent. "Kizártam magam" a szexből, lassan elválunk! :-(
Köszi szépen, majd megpróbálok kigyűjteni minden infót a többi fórumból, illetve akkor figyelem a jeleket.
Hát mindenkinél máshogy jön ki.Lehet,hogy számíthatsz rosszra lehet,hogy nem.Velem csak rossz dolgok történtek utána,de nem ecsetelném,mert már annyiszor leírtam,hogy sok fórumban megtalálod.A lényege a dolognak,hogy nehezen lehet gyerekem és örökre gyógyszert kell szednem.Persze ez nem azt jelenti,hogy veled bármi ilyesmi megtörténik.A lényeg,hogy figyelj oda nagyon,hogyha rossz irányba történne valami változás.
Én is fórumoztam erről néhány hónapja, gyakorlatilag a következők voltak a vélemények/tapasztalatok:
- ha magasabb hormontartalmút szedtél, és abbahagyod, súlycsökkenéssel vagy -gyarapodással kell számolj, alkattól, egyéntől függően
- kell kb 3-4 hónap amíg a szervezetedből kiürül teljesen a fogamzásgátló
Két teljesen eltérő elmélet:
1. fogamzásgátló abbahagyása után "petebombázás" lép érvénybe, nagyobb az esélye, hogy ikreid lesznek ha fogamzásgátló abbahagyása után rögtön gyereket gyártasz
2. a szervezet az abbahagyás után nem tud gyorsan visszaállni az eredeti rendszerbe, kell 3-4 hónap amíg "eszébe jut" petét termelni, addig kisebb a valószínűsége, hogy gyermeked legyen
Ezt a két eltérő elméletet két nőgyógyásztól hallottam, szóval a szakembereknek sem tiszta szerintem, hogy hányadikán van elseje.
Remélem segítettem:)
A toldalékolás csodákra képes.
Olvasd el a leírtakat, újat úgysem tud senki írni. Ezt meg remélhetőleg összevonják egy másik fórummal :P
bocsi hogy indítottam egy fórumot, ami érdelek
2006-tól vannak ilyenek, láttam, mit nem lehet ezen érteni?
Ennek a mondatnak magyarul nincs értelme.
oké köszi, láttam 2006- vannak ilyen hozzászólások.
kb. 25 fórum jön ki, ha beíropd a hoxa keresőbe, hogy "fogamzásgátló abbahagyása".
persze tudom, csak érdekel, hogy ki mit tapasztalt
Ezt nem lehet személyre szabottan előre megjósolni.
egyenlőre elhagyni, de 1-2 éven belül akár jöhet a baba is
Babát szeretnél vagy csak abbahagyni egyszerűen?
Hali, kb már 10 éve szedem ugyanazt a tablettát megszakítás nélkül, idén nyaralás után tervezem a letételét, s sok rémhírt hallottam. alakinek valami tapasztalat, csak hogy tudjam mire számíthatok. előre is köszi