Fodrász árak - Szerinted a mai fodrászok drágán dolgoznak? (beszélgetős fórum)
Az én fodrászom engem mos , nyir, beszárit, 1600ft ami nekem drága, egy évben kétszer kibirom,ha csak nem megyek valahova.A lányom festi nekem a hajamat.
Drágán? Attól függ hol.
Az én fodrászom nem dolgozik drágán, viszont sajnos ritkán tudom meglátogatni, mert külföldre költöztem, itt meg magam festem a hajamat.
Szerintem az összes szépségszakmás állás külföldön éri meg igazán, ahol meg tudják fizetni az emberek ezeket a szolgáltatásokat.
Nekem majdnem derékig ér már a hajam. Fodrász nem tudom mikor látott utoljára, talán az esküvőm napján 2004-ben. Akkor meg ajándékba kaptam tőle a frizurát, a próbafrizuráért, talán 5000 Ft körül kért. Festés, és frizura berakás volt. (ja meg mosás-szárítás búrában - vagy nem tudom hogy hívják ezt)
Ez jó régen volt, azóta anyum levágta már a vörösre festett részt és ugye újból derékig ér, és barna, enyhén hullámos. De baromira unoooooom.
Azon gondolkodom változtatni kellene. (férjem most úgysincs itthon 2 hete, és még 2 hétig nem jön haza, gondoltam meglepem) Dauert szeretnék. Meg lehet újra befesteném, persze itthon, mert tuti 4 doboz festék kellene. Elég dús a hajam, hogy mutatna ez dauerolva? Mennyibe kerül ez manapság?
festés,mosás 3600ft. így igyekszem magamnak befesteni 1500ft.-ért!
Hat az en fodraszom ahol dolgozik van most 2 kezdo csaj, de azt mondja amikor O kezdte akkor Neki sokkal konnyebb volt , mint a mostani kezdoknek. Minden nap betert hozzajuk tobb ember is csak ugy, programalas nelkul vagasra, most pedig amikor epp ott voltam husvet elott 1 httel es az illetonek aznap meg 1 kliense sem volt.
Tehat szerintem nagyon jo szakma, csak ha van kliensed, de ha nincs akkor szivas!!!
Olyan szakmát szeretnék,ami érdekel,van hozzá mondjuk érzékem,ha ez lenne a munkám szívesen csinálnám,külföldön is lehetne űzni,és saját vállalkozásba is kezdhetnék vele.Na,a fodrászat ilyen,csak kissé drága a tanfolyam,meg a kezdés,de ez a befektetés.Mindenben van rizikó,és jól tudom,hogy a fodrásznak milyen nehéz,hiszen az én fodrászom most ment csődbe,és a házát is elveszítette.Szóval nem hőbörgök,eszemben sincs,de én mégis megpróbálnám...
Nekem édesanyám festi a hajamat. Fodrászhoz 6 hetente járok fazonra vágatni 1500 ft.-ért, ebbe mosás nincs benne mert előtte itthon megmosom, szóval csak öblítés. Debreceni vagyok.
Változó...pl Pesten el nem mennék fodrászhoz,jóval drágább,mint ahol én lakom falun.Itt mosás-vágás-festés(2 doboz rámegy a hajamra,mert kb mell alattig ér)-szárítás kb 4000 ft.Páromnak egy sima hajvágás 800 ft,kb 2 hete járt Pesten és beugrott egy fodrászüzletbe,ami elég régi,még a nénike is kb 60-70 éves volt és ott 2000 ft volt ugyanez.
Nem járok fodrászhoz. Nem fogok több száz Ft-ért vágatni a hajam végéből.
drágán, de nem járok fodrászhoz.
Az én fodrászom 2000ft-ért mosta-vágta-szárította-vasalta a hajam. A festést én intézem itthon évek óta.
Ez nagyon jó. Az én lányomnak ingyen vágta a haját...:) Aki 2,5 éves. Férjemnek és fiamnak én vágom... szerencsére... csak a sajátomért kell fizetnem. :)
Amióta az üzletekben olcsón lehet kapni festéket, az emberek igyekeznek házilag előállítani a frizurát. Nagyon sok fodrász nem dolgozik a szakmájában (másutt jobban keres), de vállal alkalmi hajvágást, lényegesen olcsóbban, mintha üzletet tartana fenn. Például levág hajat 500 Ft-ért, sőt ismerek egy pasit, aki 2 dl pálinkáért. A fodrász legtöbb kiadása a vállalkozással kapcsolatos: adók, tb, bérleti díj, könyvelés stb. Egy ismerősöm fodrászként dolgozik, ezekről beszélt.
Hat en Romaniaban elek egy kisvarosban, a fizeteseinkhez kepest kib....tt draga, az atlag fizetes max 10 Ron oraberhez kepest egy mosas-vagas-mellir-szaritas 75 ron, es kb 2,5 ora, mikozben amig szaradok mg megcsinal egy gyors vagast is, tehat en keresek mondjuk 10 ron orabert es kiadok 30 ron orabert a fodrasznak. Ez igy ehhez kepest nagyon draga!
Oke,elnezest kerek,valamit felreolvastam!!! Ugy ertelmeztem,h szerintetek nincs kiadas!
Es sajnos igen,a fizetes a keves!
El kell keseritselek! Ez szepnek tunik kivulrol,de valoban naon sok a kiadas,alig marad a fodrasz zsebeben valami... Es most lehet hoborogni,de mig nem lattok bele a fodrasz penztarcajaba,addig ne mondd,h alig van kiadas,mert ez nem igaz! Nem beszelve arrol,mint az itteni hozzaszolasokbol is kiderul, sokan nem mennek,igy a fodraszoknak keves a vendeg!
Persze itt az altalanos mezei vallalkozo fodraszokrol beszelek!
Irorszagban elek, itt egy hajvagas, teljes melirozassal, szaritassal olyan 90-100 euroknal kezdodik, jobb szalonokban meg ettol is dragabb!!!!Szoval en is kerestem itt magamnak egy kedves magyar fodrasz lanyt, aki mindossze 17 euroert levagta,megmosta,beszaritotta es kivasalta a hajam.
Sokat keresnek, de azert itt Irorszagban is nehez megfizetni , hogy minden honapban elmenj a fodraszhoz...
Nekünk szerencsénk van, Bp-től 40 km-re falun lakunk, itt nem sokat tudnak elkérni a fodrászok. Múlt héten voltunk, 2 pici gyerek ( a másfél évesemnek ritkítani is kellett a haját:D) hajvágása, a páromnak mosás-vágás-szárítás, nekem melírozás-mosás-vágás-szárítás. Mindezért 3600 Ft-ot kért a fodrász. Pesten már 10 évvel ezelőtt csak az én hajam került ennyibe kb.
Én nem a belvárosba járok,nem is pestre mégis drága. Egy (elég extra) melír (3színű a hajam) vágás, szárítás (hosszú hajam van) 12000 szokott lenni. Régebben megengedhettem magamnak, hogy havonta jártam, most már max negyedévente.
Én csak ritkán megyek fodrászhoz. A hajam vállig érő, szög egyenes és nem festetem. 2500 Ft az ára (vágás, szárítás). Nem sajnálom tőlük, egyszerűen nem tehetem meg, hogy sűrűn járjak.
Nem drága, csak az a baj, hogy a bérek nem igazodnak hozzá...
Én fodrásznak tanulok,az tutti!:D
A párom a fodrászom,nem járok fodrászhoz,de tudom hogy drága.
Kulfoldon meg rosszabb... Kulvarosban, akcioban vagas, szaritas (mosas nelkul!)semmi nagy kunszt 20 euro. Mashol ugyanez akar a triplaja is lehet...Hogy a melirrol, festesrol, egyeb pakolasokrol ne is beszeljunk. Otthon melir, festes, mosas, vagas, szaritasert fizettem osszesen 9000 forintot hat kozepig ero hajjal a XIII. keruletben az Arpad-hidnal.
Az én fodrászom hajvágás, melirozás, mosás, száritás 3700 :)
Mesterfodrász egyébként... hozzáteszem vidék...
az én fodrászom viszonylag jó árban dolgozik.5300 Ft a mosás,vágás,festés.De volt,hogy ugyanezért a szolgáltatásért kétszer annyit fizettem még pár évvel ezelőtt,mert az üzlet a belvárosban volt.
Nem az a sok hanem az emberek fizetése a kevés:)
Komolyra fordítva a szót, nem hinném, hogy csillagászati összegekről van szó, természetesen aki egy elit szalonba megy az ne csodálkozzon.
kifizetni sok, de nekik egyáltlaán nem sok, víz, áram, sampon, lakk, akármi költségek is elég drágák....
Nekem hosszú, deréig érő hajam van, mosás, vágás, szárítás 2500.-
Bár ritkán járok fodrászhoz.../még sose jöttem ki úgy h na most tuti lett a fizurám:)/
A bérekhez képest tűnik soknak....a zöme már vállalkozásban csinálja....és hát iszonyatosan sok amit havonta be kell csengetniük,gondolom ezért annyi amennyi!
További ajánlott fórumok: