Flowmetriáról kérdeznék, aki tud, kérem segítene? (tudásbázis)
Bocsi,hogy csak most írok,de nem jó a gépem,most se az enyémről írok,és nem is tudom mikor lesz jó:(
A lényeg viszont az,hogy minden rendben mostmár a keringéssel. És nem is kell menni ellenőrzni,Ez 1picit zavar,de remélem minden rendbnen marad.
Szép napot Neked!!És még egyszer az aggódást:)
Szia
Szia Babszibobó!
Nem tűntem el,csak a gépen carakszik mostanában,írtam ide is multkor,csak nem tudom miért nem küldte el!!Már nem ez az 1. alkalom:(
Most csütörtökön megyünk uh-ra,már nagyon várom.Remélem minden rendben lesz!! De én majd csak szombaton leszek net közelbe,akkor megírom az eredményt!!
Köszi hogy aggódsz!!
HAhó!Voltál már dokinál?
Kiderült azóta valami?
Írj, ha gondolod!
Ezek csak lehet megoldások!:
az "a" betű:szisztolés csúcssebesség és végdiasztolés sebesség átlaga
az "ut":lehet uterus
a "d"és az "s" oldalt jelölhet
az "RI": rezisztencia index
Tudom ezzel nem sokat segítettem, de ha laikusként nézem a vér áramlási sebessége az 69-70 (mint a mi pulzusunk),a másik 48, az hogy melyik érték a jó vagy rossz nem tudom, szerintem az alacsonyabb érték.
Szia
Nem tudom pontosan hogy van ez,de a doki valahogy úgy mondta h van jobb és bal oldalt 1-1ér amiben a lepényhez áramlik a vér, eltérés van a 2között, és mivel a bal oldalit többször is és hosszasan nézte,így gondolom azzal van a baj.
Ez van a papíron,hátha ez mond Neked,vagy másnak valamit: a.ut.l.d.(RI-0.48) a.ut.l.s.(RI-0.69-0.70).
Dyastoles noch jele látható.Ezt nem tudom mit jelent, remélem valaki érti!!Neten sem találtam.
Egyébként a babával minden rendben van MOST, legalábbis ahogy látja uh-on.
Jövőhéten kontroll,de azt nem beszéltük meg a dokival,hogy ha akkor is ilyen marad,akkor mi lesz,mármint hogy pl kezelni lehet-e vagy sem.
Remélem minden rendben lesz.
Köszi a válaszokat,és aki tud még írjon!!
Jó éjt mindenkinek.
Szia!Én tachycard voltam azaz a pulzusom nyugalmi állapotban 140 volt,nem adták rá semmit!
Ezen igazán nem tudnak segíteni, csak a babádat sűrűbben fogják nézegetni.
A köldökzsinórban a három fő ér található benne, két köldökartéria és egy köldökvéna.
Fontos lenne tudni (az orvosod már tudja persze), hogy melyikkel van a gond, a friss vért ugyanis azaz egy köldökvéna szállítja, míg a használt vérre ott van kettő!
Nem ijesztgetni akarlak.
Én a 37. héttől éltem gyomorgörccsel mikor közölték, hogy a babám nyaka körül van a köldökzsinór, két naponta flowmetria!Majd a két hét kórházban szülésig, megfigyelés!
De ne idegeskedj, az a lényeg, hogy legyen áramlás a babád és a méhlepény, azaz közötted.
Nagyon vigyázz magadra!
Azt nem mondta a doki hogy mennyi,csak annyit hogy magas.Meg azt hogy diétázzak,hogy ne hízzak,de még csak 2kg-nál tartok,és az utóbbi hónapban fogytam 1.5kg-t.
Azt nem tudod,neki mikor vették észre, és kapott e rá valamit??
Sajnos érdemben nem tudok segíteni, csak annyi, hogy egyik ismerősömnek volt rossz ez a vizsgálata, kisebb súllyal született a baba, de egészséges.
Mennyire magas a pulzusod?
Szóval..
21hetes terhes vagyok. A 20hetes uh-on a doki csinált flowmetriát is,amin kiderült h az egyik ér ami a lepényt látja,nem úgy működik,mint a másik,vagyis ahogy kellene.Mondta hogy gyorsan ver a szívem,ami nem jó.Kérdezte nincs-e baj a vérnyomásommal,nincs. Mondta hogy a baba ettől kap minden rendesen,de én nagyon aggódok.Félek hogy ha nem áll helyre a dolog,akkor sérülhet a babám.Már van egy 9hónapos egészséges lányom.
Akinek van hasonló tapasztalata,kérem írja le,hogy végül a babával minden rendben lett-e,hogy rendbe jött e a keringés.
Válaszotokat előre is köszönöm!!
További ajánlott fórumok:
- Miért nem orvoshoz fordulnak sokan a női problémákkal, miért fórumon kérdeznek erről?
- GYET, azaz főállású anyasággal kapcsolatban kérdeznék, segítenétek?
- Mikulitz krém (fekete krém) használatáról kérdeznék, aki használta már segítene?
- Gyesről kérdeznék, segítenétek?
- Magán reumatológiai szakrendelésről kérdeznék, segítenétek?
- Vízérről kérdeznék... Segítenél?