Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Finom epres piskótarolád recept

Finom epres piskótarolád recept

A Finom epres piskótarolád hozzávalói:
Hozzávalók:

a tésztához

3 tojás,

3 púpozott evőkanál liszt,

3 evőkanál porcukor,

csipetnyi só;

a töltelékhez

25 dkg eper,

2 dl kefir,

10 dkg krémsajt,

fél dl tej,
1 púpozott teáskanál zselatin,

kevés porcukor,

a sütőlemez kikenéséhez 1 evőkanál margarin és 1 evőkanál liszt.


A Finom epres piskótarolád elkészítési módja:
A piskótához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a porcukor felével. A tojásfehérjékből a megmaradt cukorral kemény habot verünk. A habhoz felváltva adjuk a cukros tojást és a lisztet, majd óvatosan addig keverjük, amíg az egész massza egyneművé válik. Kisebb, lapos peremű sütőlemezt a margarinnal kikenünk és a liszttel behintjük, majd egyenletesen rásimítjuk a masszát. Előmelegített forró sütőbe toljuk. A tüzet azonnal mérsékelve, 10-12 perc alatt világos sárgára sütjük. A megsült tésztát egy bevizezett, de jól kicsavart, nedves konyharuhára borítjuk. A konyharuha segítségével azonnal összetekerjük, és így hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a zselatint a tejjel folytonos keverés közben langyosra melegítjük. Hozzácsorgatjuk a kefirt, beletesszük a krémsajtot, és annyi cukorral ízesítjük, hogy kellemesen pikáns legyen. Simára keverjük. A megmosott, kicsumázott és villával összetört epret is hozzáadjuk, és az alufóliára helyezett, kitekert piskótalapra a krémet felkenjük. Lazán felcsavarjuk, és a fóliába becsomagoljuk, két végét behajtjuk, a tetejét lenyomkodjuk, hűtőszekrényben megdermesztjük. A megmaradt krémet a tetejére kenjük, és néhány szép, félbe vágott eperrel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom epres piskótarolád elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook