Fincsi túros recept
A Fincsi túros hozzávalói:25dkg margarin
25dkg túró
25dkg liszt
1 sütőpor
1 púpozott teáskanál só
1 egész tojás
kb.20dkg sajt
A Fincsi túros elkészítési módja:
A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót.bele morzsoljuk a szobahőmérségletű margarint végűl a túrot. 3x hajtogatjuk , de figyeljünk rá hogy mindig úgyanabba az írányba és a hajtogatások között elteljen kb 20perc. Folpackba csomagoljuk és egy éjszakát pihentetjük. Másnap lisztezett deszkán jó kisújnyira nyújtjuk tetejét megkenjük a tojással és ízlés szerint reszelünk rá sajtot.Kis pogi szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapíros lemezen előmelegített sütőben 180fokon szép aranybarnára sütjük.
Nállunk ez a család kedvence nagyon finom.Ebből az adaglból egy tepsivel lessz.Minállunk mindig a duplája készűl! :)
A naplóm 346-347-es bejegyzésében találtok róla képet.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: kriszti0430, 2008. szept. 9. 10:35
A fincsi túros elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.