Fincsi túros recept

A Fincsi túros hozzávalói:
25dkg margarin
25dkg túró
25dkg liszt
1 sütőpor
1 púpozott teáskanál só
1 egész tojás
kb.20dkg sajt


A Fincsi túros elkészítési módja:
A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót.bele morzsoljuk a szobahőmérségletű margarint végűl a túrot. 3x hajtogatjuk , de figyeljünk rá hogy mindig úgyanabba az írányba és a hajtogatások között elteljen kb 20perc. Folpackba csomagoljuk és egy éjszakát pihentetjük. Másnap lisztezett deszkán jó kisújnyira nyújtjuk tetejét megkenjük a tojással és ízlés szerint reszelünk rá sajtot.Kis pogi szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapíros lemezen előmelegített sütőben 180fokon szép aranybarnára sütjük.

Nállunk ez a család kedvence nagyon finom.Ebből az adaglból egy tepsivel lessz.Minállunk mindig a duplája készűl! :)

A naplóm 346-347-es bejegyzésében találtok róla képet.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A fincsi túros elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook