Fiatalon elváltak (beszélgetés)
Szia!
Először is kitartást kívánok.
Nekünk nagyon hamar lezavarták, lévén, hogy közös megegyezés és szintén nincs gyerek.
Másfél hónap alatt lezajlott minden, 1 db tárgyalás volt, kb 20 perc, és mivel lemondtunk a fellebbezési jogunkról, aznap jogerőre is emelkedett.
Sajnos a lelki sérülések nem gyógyulnak ilyen hamar.
De nem bántam meg a döntést!
Inkább most, mint 10 év múlva!
Kedves Marlenka!
Én példának saját magamat tudom felhozni. Mi fél év után válunk. Részemről hatalmas felelőtlenség volt belemenni a házasságba. De mivel nincsen gyerek, így egyszerűbbnek érzem a dolgot. Én már nagyon várom a végét. Te már túlvagy a váláson? Mi a helyzet azóta?
Sziasztok!
Csatlakozom. 26 évesen váltam, kb. negyed óra volt a hivatalos rész, mert se gyerek, se közös vagyon nem volt.
Aztán hamar jött a mostani, persze még véletlenül se akartam több házasságot. Ehhez képest 8 éve vagyunk együtt, 6 éve házasok, van egy 6 és egy 4 éves lányunk, közös vállalkozás, stb.
Szóval ne bánkódj, nem egyedi fiatalon elválni, akkor én is úgy gondoltam, hogy az, de sok ilyen baleset van. :)
Marlenka, én 22 évesen két kislányom apjától együtt váltam.
Ez már akkor sem volt egyedi eset, pedig már majdnem 40 éve történt.
Nem mondanám bizonytalan esetnek. :-)
Inkább azt mondanám, hogy öreg vagyok én már bohócnak. Megkérte ez a pasi valamikor a kezem, neki is ezt mondtam. :-) És milyen igazam volt.
:) Ilyen bizonytalan esetben ne is menj férjhez. Csak problémát vennél a nyakadba. :D Így akkor küldöd el, amikor akarod.
Ha valaminek vannak jogi következményei pro és kontra, akkor azért nem felesleges dolog, hanem meggondolandó.
Pl.egy ismerősömet nem engedték be a kórházba, mert nem tudta igazolni, hogy kije a betegnek. A párja öntudatlanul feküdt pár napig a kórházban egy baleset miatt. Amikor észhez tért, akkor tudta csak igazolni.
De azt sem lehet könnyen lenyelni, ha egy hosszú kapcsolat után az előző hitves lesz özvegyi nyugdíjas és nem az, akivel összebútorozott.
Szóval mindent csak ésszel és okkal! :)
Nem a papírtól. De az szerintem tényleg fölösleges.
Bár én már azt is elhatároztam, hogy nemcsakhogy nem megyek férjhez is, hanem össze se költözöm, aztán tessék, mán megint össze vagyok költözve. Én nem megyek sehova, de visszajött az előző élettársam. Én meg visszaengedtem.
De nem is a papírtól rossz. :)))
Nem vagyok ellene az összeköltözésnek, mert lakva ismerjük meg egymást és hasznos dolog. Ám van hátulütője ennek is.
Egyrészt szomorú dolog, másrészt nagyon szerencsés vagy.
Majd meglátod! De másodjára légy körültekintőbb, alaposabb és határozottabb.
A megbízhatatlanság és a pia alapból kizáró ok. Bár vannak olyanok is, akik minden káros szenvedélytől mentesek, de rosszabbak, mintha innának.
Ez a sebnyalogatás ideje, de el fog múlni.
Én is fiatalon váltam és csak áldom az eszemet, hogy még fiatalon hátam mögött hagytam egy rossz házasságot.
38 éve taposom a másodikat, ami a "mennyországot" jelenti.
40 évesen, meggyötörve egy rossz házasságtól, nem biztos, hogy sikerül.
Tűrni sosem szabad, lépni kell. Egy életünk van.
Én is voltam férjnél, akkor úgy gondoltam, tényleg úgy az igazi. De soha többet nem mentem férjhez, mostmár csak úgy vadasan... :-)
Nekem jobb az. Félnék olyan értelemben elkötelezni magam.
ebben van igazság,
na de azért mégiscsak úgy az igazi,
Hat ezen mar ne bankodj.
Sokan itt kovetik el a kovetkezo hibat, hogy nem valnak, sot meg egy gyereket is vallalnak, hogy hatha attol jobb lesz....
Aztan persze nem lesz jobb, es a gyerek miatt meg bonyolultabb lesz a helyzet.....
Nem tul egyedi amugy, ismerosok kozott sokan valtak el a hazassagkotestol szamitott 1 even belul.
Volt, aki azt hitte, hogy a tobb eves kapcsolatat az eskuvo menti meg - nem igy tortent.
Volt, hogy az egyik fel mar az eskuvo elott is csalta a masikat, csak mivel mar megszerveztek az eskuvot, ciki lett volna lemondani.
Te miert valsz amugy?
én hirtelen kettőt is tudnék mondani,
az egyik a keresztfiam,a másik a szomszéd lány,
inkább a válás,mint egy rossz házasság,
és hidd el nem vagy ezzel egyedül,
További ajánlott fórumok:
- Fiatalon (akár nagyon fiatalon) már kismamák, anyukák!
- Milyen előnye van, ha egy nő fiatalon szül?
- Anyává válni fiatalon
- Tényleg elítélendő ha valaki fiatalon szül?
- A fiatalon(17-18év) összejött párok kb hány százaléka marad együtt végleg szerintetek? És mitől függhet főként?
- Mi a véleményetek arról, ha valaki fiatalon (16-23 évesen) szül?