Félresikerült ismerkedések-elutasítások (beszélgetős fórum)
Szoktam...
Ez nagyon jó :DDD
Mindannyian kaptunk már visszautasításokat életünk során. Nekem mondták már férfiak, hogy másba szerelmesek, mondták, hogy mégsem tetszem, másra gondoltak, amikor elkezdtünk randizni, mondtak olyat is, hogy más tempóban képzeljük el az életet (én akkoriban nagyon nem akartam még gyereket, ők már igen), és hát ezek fájnak, megbántódunk rajta, de legalább nincs benne hazugság. Semmi gond nincs azzal, ha valakiről kiderül, hogy valahogy éli az életét és neked ez nem felel meg.
Az nehezebb téma, ha valakiről kiderül, hogy buta, sekélyes. Olyankor tényleg érdemes füllenteni. A buta emberek sajnos érzelmileg is éretlenek sokszor, ezért bátorkodom javasolni...
“Miért nem?”
…mert nem kompatibilis a nézésed meg a járásod az enyémmel…
Túlbonyolítod! 🙂
Igazatok van, lányok. Nekem sem esne jól "vetíteni" valami méltatlan klisét.
...ugyanakkor igen, általánosságban véve nehezemre esik olyan negatív véleményeket megfogalmazni mások számára, amikről úgy gondolom, hogy szükségtelenül bántó lehet.
Köszi a véleményeket :)
Enissa írásával megegyező a véleményem.
Ez amúgy állandó probléma nálad?
Légy őszinte. Persze, tudjuk, hogy az igazság olyan, mint a költészet. …a legtöbb ember rohadtul utálja.
Viszont számára akár építő jellegű is lehet.
Legrövidebb út az egyenes, mond meg neki, úgy érzed nem illetek egymáshoz, nem akarod rabolni az időtöket.
Ha intelligens megérti, ha nem akarja elfogadni, akkor meg mindegy teljesen mit mondasz.
Használd a standard pasi dumát:
Te túl jó vagy hozzám, te jobbat érdemelsz tőlem. 😁
Kíváncsi vagyok, hogy szerintetek hogyan lehet tapintatosan elutasítani valakit egy ismerkedési folyamat során, ha a problémád a másik féllel valamilyen kellemetlen ok?
Például:
- unalmasnak találod
- túl egyszerűnek találod
- igénytelennek találod
Tegyük fel, az illető semmit nem ártott neked, nem rossz ember és nem szeretnéd megbántani a nyers igazsággal, de mégis érdemel valamilyen magyarázatot a folytatás hiánya.
Hogyan utasítod el tapintatosan?