Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Félős kutya a kozmetikában fórum

Félős kutya a kozmetikában (beszélgetés)

12. a.bajnok (válaszként erre: 1. - Renegade)
2023. júl. 19. 16:37
Az én az én Pollim is félt sokáig,nem tudtam fésülni sem ,mindig ápolatlan volt, harapott, a kozmetikusok rémálma volt.:( Rengeteget kerestem a megoldást idegen nyelvű oldalalakon is,ott találkoztam a cooperative care elnevezéssel, ami segít kevésbé félelmetessé tenni a kozmetikát igy kerültünk Andihoz. A segítségével rengeteget gyakoroltunk és ma már tudom fésülni Pollit és a kozmetikában is spéci helyre járunk.nekünk bejött, próbáld meg írj neki Kutyaiskola másként találod.sok sikert nektek!
11. renegade (válaszként erre: 5. - Fb66464215)
2023. júl. 5. 21:36
Köszönöm a tanácsot beszélek vele róla.Remélem nyitott lesz rá. Ha nem akkor keresek valakit aki igen és segít . Sajnos otthon is már nehéz már a fésülés is. ELhúzza magát vagy már oda sem jön , ha meglátja mire készülök.:(
10. secret8 (válaszként erre: 9. - Secret8)
2023. júl. 5. 16:26
Farokcsóválva*
9. secret8 (válaszként erre: 1. - Renegade)
2023. júl. 5. 16:25

Igazából szeretnie kellene ott lenni. Farokcsóvalálva kellene bemennie oda, örömmel!

Ahogy irták, próbáld ki legközelebb máshol, nem kell tudnia róla ennek a kozmetikusnak. Ha ott nincs baj, ott maradsz. Ha ott is remeg és fél és harapni akar ( ez külön is nagy gond), akkor a kutya viselkedésén kell javitani. Egyébként is, ne akarjon senkit megharapni!

8. 94a06e9696 (válaszként erre: 7. - Fb66464215)
2023. júl. 5. 14:30

Volt kutyakozmetika akkor is, de mindegy.

Ha annyira problémás lenne, akkor nem vállalná.

Szerintem csak fél a kutyus, aki lehet máshol nem félne :)

7. fb66464215 (válaszként erre: 6. - 94a06e9696)
2023. júl. 5. 14:09

Amikor még nem volt divat az óvodába való szoktatás, nem volt divat a kutyakozmetika sem ennyire.

Valoban a kutya viselkedése megváltozik ha a gazdi ott van. De sok esetben a problémás kutyáknál jobb ha ott van. Embere válogatja. És én a szoktatás miatt ajánlottam.

6. 94a06e9696 (válaszként erre: 5. - Fb66464215)
2023. júl. 5. 14:06

Volt pár kutyám, mind járt kozmetikushoz, és egyik kozmetikus sem akarta, hogy ott maradjunk, mert akkor a kutya velünk foglalkozik, oda akar jönni, stb.

Azért a kutya nem gyerek, de a fiamat is otthagytam az óvodában, akkor még nem volt divat a beszoktatás...

5. fb66464215 (válaszként erre: 1. - Renegade)
2023. júl. 5. 13:52

Mint kozmetikus és rehabilitációs kiképző mondom..

Nagyon sok múlik magán a kozmetikus "rezzgésén" a kutya mindent át vesz. Nagyon sok múlik lik azon hogy a kutya miként van szocializálódva. Egy eleg fiatal kutyusról van szó, ezért szoktuk javasolni a kozmetikához való szoktatást. Nem ugrunk egyből fejest a dologba. A gyerekedet sem hagyod ott az első nap az óvodában.

Igy a kutyának is és a kozmetikusnak is szenvedés.

Amit javaslok.. Maradj ott vele pár alkalommal. Fokozatosan szokjon hozzá, először csak fésülje. Következő alkalommal pl mancs es karom vágás. Ki kell alakulnia a bizalomnak.

Es persze vannak az örök harapós es izgága kutyák.. 😂

A Tied is ilyen lesz ha nem kezeled helyén a dolgokat.

De! Ezeket a kozmetikusnak kell kellene ajánlani. Mit mikor, milyen módon, fokozatosság.!

Ha Ő ezt nem tudja, nem alkalmas a feladatra!

Sok sikert 😏

4. renegade (válaszként erre: 3. - 94a06e9696)
2023. júl. 5. 13:06
Még csak 1 éves múlt, 3-4 alkalommal volt csak,de eddig azzal nyugtatott a kozmetikus, hogy majd megszokja.Nekem nem úgy tűnik. Gondolod csak a kozmetikusváltás segíthet?
3. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Renegade)
2023. júl. 5. 09:35

Simán lehet, hogy egyszerűen utálja az egészet, de nem értem, hogy ha már sokszor gond volt, akkor miért nem evidens, hogy máshova viszed, hogy hátha ott más lesz.

Egyéb módon milyen segítségre gondoltál?

2. Főnix3 (válaszként erre: 1. - Renegade)
2023. júl. 4. 23:37
Keress másik kutyakozmetikust. Lehet maga az emberrel van gondja.
2023. júl. 4. 23:30

Sziasztok!

tanácsot keresek. A kutyám folyton fél,reszket a kozmetikában , pedig már sokszor volt.Panaszkodik rá a kozmetikus,hogy folyton izeg mozog,veszélyes vele a munka, gyakran akarja megharapni a kozmetikust is.úgy sajnálom így látni,szerintem szenved. Mit gondoltok? Hogy segíthetnék neki?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook