Felmondhatják-e a bérleti szerződést mert babát várok? (tudásbázis)
Az igazi vendégeid ki fognak tartani. Két hónap nem a világ; már ha tényleg meg tudod oldani.
Nekem volt nem egy, nem két kozmetikusom, aki után "költöztem" évekig. Mert utána mentem, a végsőkig kitartottam a kedvenceim mellett.
A pénzügyi része (sajnos, vagy hál' Istennek?) nem az én világom.
:) örülök neki! Szeretem a vendégeimet, a szakmámat, el se tudom képzelni hogy mást csináljak! Az elöző hozzászoláshoz csak annyit hogy heti 2 délutánról lenne szó kezdetekben, ennyit csak kibirok! :) Persze a vendégeim is kétségbe vannak esve es azt szeretnék hogy minnél hamarabb visszatérjek! :)
Ha valaki, akkor ő tudja! :) Évek óta járok hozzá.
Azért egy 2 hónapos baba nagyon pici, nem tudom, hogy fogsz tudni az éjszakázások mellett dolgozni...
Anyosom elment nyugdijba, igy tud segiteni, egymás melett lakunk, igy nekem könnyebb! De mindennek megvan az elönye és hátránya, én is szivesen maradnék otthon, de sajnos sok a hitelünk, es 40 évesen nem szeretnék szülni....
Egyszerűen ülj le vele,és beszéld meg,hogy két hónapig nem leszel csak,addig fizeted a bérleti díjat (ha kell akkor a teljes összeget) két hónap múlva pedig mész vissza dolgozni,tehát gyakorlatilag oka nincsen arra,hogy kirúgjon.Persze ettől függetlenül ezt akármikor megteheti.
Amúgy le a kalappal,hogy te ezt így pici baba mellett bevállalod.Maximálisan megértelek amúgy,mert én is kozmetikus vagyok.A kialakult vendégkört pedig nagyon meg kell becsülni.Én 2 évig voltam gyeden,most kezdtem újra,de nagyon nem könnyű kisgyerekesként megoldani az időpontokat (révén hogy ez főleg délutáni,esti meló)
Akkor hagyd a fenébe, keress másik üzletet, mondjuk egy önkormányzati bérleményt, ahol egyedül vagy, és úgy csinálod, ahogy akarod. (sok esetben az önkormányzati olcsóbb is) Én a büdös életben nem mennék be dolgozni egy nagy szalonba, ahol még száz emberhez kell alkalmazkodni. A vendégek meg a legtöbb esetben nem a helyhez, hanem a személyhez ragaszkodnak. Ha három utcával arrébb mész, mennek utánad.
Van váltótársam, de lehet én fujom fel az egészet, és megbeszélem vele, de sokmindenben hülyén gondolkozik....
Puffogás helyett szerintem beszéld meg vele, mik a terveid. Egyébként nem biztos, hogy két hónap üresjárat lesz, nem biztos, hogy végig tudod dolgozni a terhességedet. Ha te vagy az egyetlen kozmetikus, neki sem jó üzlet, ha hónapokig nincs kozmetika.
Számodra egyébként mi volna az elfogadható megoldás, amit neki fel kellene ajánlania?
Hogyne lenne, a szépségiparban dolgozom én is. :)
De a hiszti mire jó? Az ember kifizeti a bérleti díjat, a bérbeadónak köze nincs hozzá, hogy az üzlet nyitva van, vagy nincs. A vendégkör átadása meg vicc, azt már az elején is írtam. :)
Nem írta senki, hogy add át a vendégköröd!
Látom neked fingod sincs mi az hogy 6 évig alakitod a vendégkört és a megélhetésed függ tőle!
Az egy hülyeség. De szerintem mondd el neki, hogy mi az elképzelésed. De a két hónapot is ki kell fizetned, hogy egyáltalán szóbaálljon Veled a bérbeadód. Egyébként meg honnan tudhatná, hogy 2 hónap múlva már dolgozni szeretnél, ha nem mondod neki?
Én nem is akarok ingyen dolgozni, sosem hőbörögtem h volt emelés, stb, de h adjam át a vendégköröm, ez kiverte a biztosítékot!
Azzal, hogy te ezen hisztizel, jobb lesz? Nem. Ha kell az üzlet, kifizeted a bérleti díjat, így tiszta.
az a kettőjük dolga, erre nem hivatkozhatsz!
Talán pont akkor döntött úgy, hogy eztán csak vegytiszta üzleti döntéseket hoz, más nem számít.
Te lemondanál egy bevételről valakinek a két szép szeméért? Nem! Mástól sem várhatod el!
Legfeljebb abban próbálj megállapodni, hogy a 2 hónap alatt kevesebbet fizetsz, de utána megfizeted a különbözetet, amikor már aktívan dolgozol.
Mindig azzal akarnak kibaszni aki fizet rendesen és még évekig továbbra is ott akar dolgozni? A fodrász persze ezek után le is lépett
Az már a bérbeadó egyéni döntése, hogy ezt megengedi-e valakinek.
Nem gondoltam ingyen , félre ne ertsd, de legalább arra a 2 honapra megegyehetnénk egy köztes összegben
Hát, vele más volt a megállapodás ezek szerint.
Ahhoz neked sok közöd nincs.
Kicsit gusztustalan, a fodrász 1 evig bejárt anno heti 2x ingyen melozni( nem fizetett berleti dijat) a gyerek melett
Akkor meg kifizeted azt a 2 hónapot is, és semmi köze hozzá, hpgy kinyitod-e a boltot utána! De szerintem ezt beszéld meg vele, hogy így gonndoltad.
Még szép! az hogy fizeted, ha bérled, alap. Mondjuk ha te nem így gondoltad, akkor az fura.
Kénytelen leszek a gyedböl addig az 50 ezer bérleti dijat is fizetni.....
Az a logika, hogy ő mindenképpen bevételt akar.
Ha a szerződésbe belefér, simán felmondhat neked. De arra, hogy átadd a vendégkörödet semmivel nem kötelezhet. A helyiségre szerződtetek, nem a vendégkörre.
Felmondhatja, de nem az állapotod miatt. Az összes többi olyan orbitális baromság, hogy tuti kiröhögtem volna, ha nekem mondja.
Én ugy tervezem h 2 honap után vissza megyek, mivel amit felépitettem 6 év alatt nem dobom csak ugy el, ha 2 évig otthon maradnék kezdhetném ujra, és gyerek melett nem lesz havi 160 ezrem h csak ugy kihuzzam a fiokbol a járulékokra, meg bérleti dijra, mint vállalkozó!
További ajánlott fórumok: