Félig kihúzott foggal hazaküldhet a fogorvos? (tudásbázis)
Tegnap este bevittük az ügyeletre, nagyon nehezen de kihúzták a fogát.
Nagyon fel van még dagadva az arca de legalább már nem fáj annyira neki.
Ez konkrétan horror. :(
Fájdalomcsillapítás, és azonnal orvos! Bárhol, csak nem annál a felelőtlen sintérnél.
Hát b@sssza meg a fogorvos.
Szerintem is menjetek azonnal ügyeletre.
Elvileg kezelés előtt elküldenek röntgenre ahol meg tudják nézni mi a helyzet a foggal, ha eleve a gyökere kampós akkor a sima fogdoki hozzá sem nyúl, hanem küld szájsebészetre.
Nekem gyökér kezelték a fogam fél éve, másnapra, ami szombat volt duplájára dagadt a fejem. Megijedtem és elmentem fogászati ügyeletre, ahonnan fájdalomcsillapítóval és gyulladás csökkentővel távozhattam is. Ha 24 órán belül nincs javulás menjetek vissza.
5 napig így nem bírja ki és nem is kell kibírnia.
A fájdalmat csillapítani kell.
Egy félig kihúzott fogat idegkezelni...hát...nem tudom, én még ilyet nem hallottam. Abból már úy sem lesz fog.
Szerintem se induljatok így neki az éjszakának, irány az ügyelet. És egyből szájsebészet. Nézz utána a neten, hogy a lakóhelyedhez hol van legközelebb.
Ez még kérdés?
Kapjátok össze magatokat, és irány egy másik fogorvos...vagy inkább a legközelebbi kórház.
Mese nincs, azt a fogat ki kell onnan műteni.
Hát nézd, ha nem tudja kihúzni, mert mondjuk olyan a gyökere, hogy szájsebész kellene a beavatkozáshoz, akkor nem tud mást csinálni, mint hazaküldeni.
Fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt esetleg antibiotikumot szoktak ilyenkor adni, illetve felírni. Azt kapott a párod?
Hát figyi!
A szakmai protokol szerint ha nem tudja kihúzni, átküldi szájsebészetre.
De akkor most mozog a foga?
Ha nem bírja ki,menjetek a fogorvosi ügyeletre.
Hátsó fog?
Múlt év szeptemberig én is azt hittem.
Soha többet nem megyek oda.
"
A félig kihúzta és az idegkezelte között van néminemű különbség. "
Félig kihúza szó szerint, és mivel nem tudta kihúzni idegkezelte.
Van különbség de ezt csinálta a fogával.
További ajánlott fórumok:
- Te hogy éled túl a fogorvosi kezelést?
- 3, 5 éves kislányomnak lyukas a két hátsó foga alul. Ha elviszem fogorvoshoz csinál valamit a foggal?
- Ínyig beletört foggal mit csinál a fogorvos?
- A megrepedt foggal mit csinál a fogorvos?
- Letört foggal mit csinál a fogorvos?
- Fájós foggal hova mehetek Budapesten fogorvoshoz?