Lehet felfázás, ha vizelés után fájdalmat érzek? (tudásbázis)
Ha gyakran kell menned, ég és piszokul fáj a húgycsöved, kevés a vizelet, esetleg sötétedik, akkor sajnos "felfázás", azaz hólyaghurut.
Szenvedtem vele eleget, tenyésztés, antibiotikum rá, 2 hét múlva újra....aztán elmentem magándokihoz.
Ő tanácsolta azt, hogy ahogy érzem a kezdeti tüneteket, akkor 2-3 liter vizet - bubimenteset!!! igyak meg minél rövidebb idő alatt, nekem ez kb. 30 perc...kegyetlen, de ha szerencséd van, 3-4 óra alatt átmos a sok folyadék és rendbe leszel. Ezek a bacik 20 percenként duplázódnak, azért lesz rövid időn belül kegyetlen fájdalom-véres vizelet, hidegrázást stb.
Megelőzésre tőzegáfonya és min. 2 liter víz fogyasztása javasolt.
Ami még nekem segít, ha kicsit érzem a baj, az a D mannóz por. Egy spec. cukor amihez hozzátapadnak a bacik és távoznak.
Medveszőlő levél tea, éves szinten 3-4 kúrát lehet csak végigcsinálni, azaz 5 napon át iszol kb. 3-4dl teát belőle ízesítés nélkül. Hidegáztatásos tea, este beáztatsz 2-3 teáskanálnyit 4dl vízbe, lefeded és reggelre fogyasztható.
Figyelni, hogy ne ül j hidegre, hideg padlózaton mindig papucs...
Hirtelen ennyi. Jobbulást!
Lehet.
Nekem volt olyan, hogy egyik napról a másikra.. elviselhetetlenül csípett, égett.. és konkrétan a holyagomat éreztem minden pár csepp pisi után. Na meg vért pisiltem.
Egyből mentem is a dokihoz. Kaptam rá antibiotikumot.. illetve ultrahanggal is megnézett mindent. Veséket, hólyagot.. ott megállapította, hogy öröklötten homokos a vesém..pang benne a vizelet, ezért hajlamosabb vagyok a hólyaghurutra, fertőzêsre.
Sokáig küzdöttem ezzel..mert időről időre mindig visszatért. Gyengébben..de újra és újra. Na akkor találtam rá a D-mannózra. Hónapokig, kúraszerűen ittam.. és láss csodát...rendbe jöttem! Azóta tozegafonya-d mannoz tablettát szedek..megelozeskeppen..nekem ez így bevállt. Teljesen természetes.. és működik.
Ja, meg sok folyadék.. és mindig időben pisilni. Nem szabad tartogatni...
Tőzegáfonyát sokan mondják. Én akkor ábrándultam ki, amikor kikúráltam gyógyszerrel, és elhatároztam, hogy mostantól megelőzés gyanánt fogom szedni. Rakás pénz, mert nem olcsó, és a kúra alatt ugyanúgy elkaptam. Vagy visszajött.
Lekopogom, pár éve történt, azóta nem jött vissza. Annyit változtattam még, hogy téliesítettem a bicikli nyergét...
Nekem nem olyan rég, nem hogy véres volt, konkrétan vért pisiltem.
El mentem a kórházba, kaptam receptet, antibiotikumot, de azt mondta a doki felesleges kiáltani, erre egy gyógyszer van, idézem: kurrrva sok folyadék, meg vörösbor.
Csak pislogtam!
Igen, nekem szinte sosem csíp, hanem görcsös fájdalmam van, ha felfázok.
Medveszőlőtea, Walurinal Max, rengeteg folyadék.
Ha nem javul 2 nap alatt, akkor házidoki.
Vagy ha véressé válik, akkor is gyorsan doki.
Lehet, tőzegáfony tea, sok tea.
Ha nem múlik orvos.
Igen.
Nekem pár hete volt egy durva...
Igyál sokat, ha nem javul akkor orvos!
További ajánlott fórumok:
- Egyszer már volt vesekövem, és most feszítő, nyomó fájdalmat érzek a derekamnál. Lehet, hogy újra kő lesz?
- Mivel vagy hogyan lehet enyhíteni a fogzással járó fájdalmat?
- Mivel lehet enyhíteni a darázscsípés okozta fájdalmat?
- Mivel lehet csillapitani a fájdalmat, és azt az égő, csipő érzést ha aranyér van kialakulva?
- Ti mennyire jól viselitek a fájdalmat? Lehetséges lenne a fájdalomküszöböt erősíteni?
- A felfázással mindig együtt jár a fájdalom vizeléskor? Kinek milyen tünetei vannak?