Félek a szomszéd fáitól, olyan félelmetesek a szélben. (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Dísz kapu volt,ahol én olvastam.Nem maga az épület ahol vásárolnak.
Spongyát rá.
A vidéki nénikém a kertjébe ültet a szomszéd falától úgy 1-1,5 méterre. Van egy fenyőfája is már nagyon-nagyon régen. X évente levágják a felső részét és azt díszítik fel karácsonykor, így a fenyő nem lesz nagyobb sosem 2-2,5 méteresnél, ráadásul nem is olyan, hogy alul csak a törzse van, hanem szépen alul is vannak ágai, azaz ezzel a formáját is megőrzi.
Én is vettem 2 db fenyőfát, ami várja, hogy elültessem tavasszal, és én is ezt fogom tenni, azaz időnként levágatom majd a tetejét, így senkinek nem lesz gondja vele.
Mohácsi Penny bejáratánál dőlt le valami.
Imádom a fenyőket. Az utca másik oldalán egy fenyves erdő van, 20-25 méteres 100 éves fenyőkkel.
A portán is van kettő a bejárati lépcső két oldalán a ház déli oldalán. Legalább 50 évesek. Nyáron hűvösen tartják a házat. Sajnos, ki kell majd vágatnom őket, mert tavasszal új járdát akarok karatni az új kerítéshez.
De újra ültetek majd, csak kicsit távolabb a járdától.
Az előttem lévő szomszédtól egy barackfa nyúlik át hozzám, de nem zavar, ha néha össze kell gereblyéznem a leveleket, mert az udvaromra hullott gyümölcs is felszedem és lekvárt főzök belőle, amiből a szomszéd is kap. Jobb ezeket barátságosan elintézni.
Egyébként van erre valamilyen jogszabály, paragrafus, hogy ő fizeti ki a kárt ha a fenyője a keritésedre vagy a tetődre esik és kárt okoz?
Náluk az utcában volt olyan aki inkább kifizette a szomszédjának a fenyő kivágását csak ne veszélyeztesse a házát.
Most komolyan...ezzel az erővel vágjunk ki minden fát mert kidőlhet??? Hurrá.Ezért tartunk itt!
Az más ha már kiszáradt,beteg,de ne akarjunk már mindent kipusztitani!
A szél nem csak fákat döntött ki! Tetőket, épületeket is megrongált.Pl. tegnap a Penny egyik fala dőlt ki Szarvason.Szerencsere hogy senki nem járt ott és nem dőlt rá!
További ajánlott fórumok:
- Feleség a szomszéddal
- Neveljük-e, nevelhetjüke-e a szomszéd gyerekét, unokáját?
- Kikészít a fölöttem lakó szomszéd...
- Hallottál az úgynevezett randidrogokról? Félelmetes és felháborító!
- Hajnalban remegéses, reszketéses, félelmetes ébredéseim vannak!Mintha hirtelen vki felijesztene az álmomból..Volt már vkinek hasonló?
- Maradj talpon! Ki tudja hová/mire esnek a játékosok? Nagyon félelmetes, én pedig nagyon kíváncsi vagyok. Tudja valaki?