Félek a sötétben.Mi lehet az oka?Hogyan szüntessem meg? (tudásbázis)
én az ilyet úgy oldom meg,hogy minden villanyt felkapcsolok.szoba,előszoba,konyha.Visszafele már rázósabb.
A legnagyobb baj,hogy ha egyedül vagyok éjjel,aludni sem nagyon tudok.Néha azért összejön úgy 3-4 óra alvás :(
nekem is akkor voltak ilyen érzéseim,mikor 3 műszakban dolgoztam!fél12/éjfél körül szálltam le a buszról,halál volt hazáig az a 8 perc :S
a legemlékezetesebb,mikor vihar után,mentem éjszakára,és nem volt sehol áram,ezért az utcai lámpák sem égtek!brr...
egyszer meg volt olyan,hogy gyalogoltam hazafelé az utcánkban sötétben!aztán láttam én,hogy jön egy autó mögöttem,egyre gyorsabban szedtem a lábamat,és megállt mellettem egy ismerősöm,kinyúlt az autóból,és megfogta a karomat!ááááá,akkorát sikítottam,ő meg hülyére röhögte magát
évekig dolgoztam 3 műszakban,hajnalban és éjjel futva mentem a busztól a kapuig... ha mondjuk még dörgött is,akkor sírva-futva :(((
ciki,nem ciki,én ilyen vagyok,de boldogan elfelejteném ezt a félelmet,ha tudnám,mit tehetnék ezért.
Én is félek a sötétben.Azóta,hogy anno 17 évesen megtaláltam a papámat holtan otthon.Igaz,nem volt sötét akkor,de ugye hogy halott... azóta félek.Ha sötét van,mindig olyan érzésem van,hogy ott áll mondjuk az ágyam mellett.
Mivel a párom munkája miatt sokat vagyok egyedül éjjel,bekapcsolva hagyom a tv-t,vagy ha jó idő van,beengedem a kutyát is.
(fiam keveset van itthon,mert apjánál is lakik meg néha a nagyszülőknél alszik a suli miatt)
Kiskoromban en is sokat neztem, biztos en is azert felek.:D
Nem lehet szembe nezni, megol.:O
a sok horrorfilm :D
sztem nézz szembe a félelmeddel és egy idő után legyőzöd azt!
Én amikor először aludtam az új, saját szobámban, akkor féltem a sötétben.Aztán rájöttem, hogy nagy marha vagyok.Mitől félek?Az árnyaktól?Felcukkoltam magam, oda mentem és utána jártam, hogy mi vetít árnyékot.Mindent sorra vettem.Semmi szörnyeteg az ágy alatt vagy egyéb:)
Most nyugodtan alszom, sőt a legkissebb fény is zavar, márpedig a szoba ajtóm üveges, így néha vita van abból, hogy minek világítanak az arcomba:S
Szóval, hajrá és le a mumussal! XD
Nézz szembe a félelem tárgyával:)
Persze ehhez is bátorság kell.
Szia!
Szerintem szorongásos tüneteid vannak, a félelmeidet kivetíted a sötétségre. Meglepődnél, ha tudnád, hány ember szorong a sötétben, nem csak a gyermekeknél van ez jelen, sőt... Először is próbáld meg magadban tisztázni, mi az, amitől olyankor rettegsz, és hogy logikus e a félelmed. (Általában nem lesz az :) ) Ha ez sikerül, igyekezz vele szembenézni, bár ez nem mindig könnyű dolog. Valószínű ha gyógyszereket kezdenél el szedni nem sok értelme lenne, mert az csak tüneti kezelés, oldja a szorongást ugyan, de a problémát nem oldja meg, ráadásul függőséghez is vezethet. AZt javaslom keress meg egy pszichoterapeutát, aki segíthet a szorongások feltárásában, vagy egy életmódtanácsadót, sorselemzőt. (Ajánlom magamat, ha érdekel, írj privibe.)
További ajánlott fórumok:
- Félek a sötétben, mit tegyek?
- E. coli baktériumot találtak a vizeletemben. Antibiotikumtól félek, dokival csak holnap tudok beszélni. Mit lehet ilyenkor tenni?
- Egyedül vagyok és nagyon félek. Lehetne már reggel
- Mikor este lekapcslom a villanyt, TV-t mindig az az érzésem valaki van a szobában.Mitől lehet ez?HOgyan szüntessem meg?
- Napok óta zsibbadnak a végtagjaim félek nem tudom mitől lehet :(
- Félek a sötétben.