Feldagadt az arcom, hogyan enyhítsem? (beszélgetés)
Lehet benne valami!
Lényeg hogy elkezdtem Corsodyl-t használni, és már majdnem teljesen elmúlt a gyulladás :)
És a hasam is jobban van :)
Nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót, viszont záros határidőn belül menj vissza a fogorvoshoz és röntgenezze meg a fogadat.
Eleve rosszul hangzik, ha egy betömött (frissen lezárt üreg) fog fájni kezd, főleg ilyen sokáig!
Felhívtam a fogorvost akinél voltam, szerinte talán huzatot kapott és fogbélgyulladás...
Az elmúlik?
Mondjuk nem értem mert fájni nem igazán fáj, csak nyomásérzékeny és megpuffadt kissé, és ha lehajolok lüktet.
Gombszem, neked a fájós fogad húzták ki?
Hatott az érzéstelenítő?
Tettem rá jeget, jobb lett tőle.
Készült a tömés előtt röntgen, nem volt mély a lyuk. Nem értem miért gyulladt be :(
Gyógyszert nem nagyon szeretnék bevenni, borzalmas 2-3 napon vagyok túl, 2-szer is ügyeletet kellett hívni :(
Nekem betömték az egyik rágófogam, majd rá 3 hétre már annyira fájt, hogy ki kellett húzni!
A kihúzott fog helye pedig nem tudott gyógyulni, mert nem keletkezett állítólag megfelelő vérdugó /talán így hívják/ ezért kaptam 1 csonthártya gyulladást!
Most kezdek alakulni, de 6 napi olyan szenvedésen mentem keresztül, hogy az borzalom!
Feltétlenül menj fogorvoshoz és ha lehet először csináltassatok 1 panoráma röntgent és minden kiderül!
sztem nincs köze a bélgyulladáshoz, ez a fogad. talán a tömés nem volt elég, és gyökérkezelés lesz.
ha rosszabbodik, elmehetnél ügyeletre, adnának talán antibigyót.
Pár napja vettem teafaolajat (Tebamol) és úgy olvastam hogy szinte mindenre jó. Bár a belső alkalmazása vitatott, én több olyat is olvastam hogy valaki fogkrémre cseppenti stb. Olvass utána több helyen, hátha. :)
Mondjuk nem árt elmenni orvoshoz ha nem múlik pár napon belül vagy belázasodsz.
Egy hónapja betömték a fogam, érzékeny volt de már kezdett múlni.
A napokban bélgyulladást diagnosztizáltak nálam, és ezzel egy időben ez a tömött fog nyomás hatására fájni kezdett, az alsó állkapcsom is feldagadt kissé.
A kettőnek lehet köze egymáshoz?
Gyógyszert nem merek bevenni :(
A fogorvos már nem rendel, mivel tudnék javítani a helyzeten?
További ajánlott fórumok:
- Becsípődött egy ideg, vagy rosszul mozdultam... Borzalmasan fáj a hátam meg a nyakam!! Mit tehetnék, hogy enyhítsem kicsit!?
- Hogyan enyhítsem a gyökérkezelésre váró fogam gyulladását?
- 10 hónapos kislányomnak feldagadt a szája, kb úgy néz ki mintha megcsípte volna a méh, de semmi nem csípte meg!!! Mitől lehet?
- Feldagadt az arcom, tegnap fogorvosnál jártam, mivel csillapítsam a duzzanatot?
- Huzatól feldagadt szemre házi praktika?
- Mivel enyhítsem a fájdalmat?