Fekete kagyló almaborban recept
A Fekete kagyló almaborban hozzávalói:4 ek napraforgóolaj
2 db vöröshagyma
1 db fokhagymagerezd
4 dl száraz almabor
1 db
2 kg fekete kagyló
2 dl zsíros tejszín
A Fekete kagyló almaborban elkészítési módja:
1. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd üvegesre pároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. 2. Öntsük hozzá az almabort, babérlevelet és forraljuk fel. A folyadék felére forraljuk. 3. Tegyük bele a kagylókat és fedő alatt takarékon pároljuk. Mikor a kagylók kinyílnak szedjük át egy nagy tálba és fóliával letakarva melegen tartjuk. A zárva maradt kagylókat dobjuk ki. 4. Egy szűrőn átszűrjük a kagyló főzőlevét. Miután kiöblítjük az edényt, visszatesszük a lét, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk, majd felére besűrítjük. 5. A főzőlét sóval, borssal ízesítjük, ráöntjük a kagylókra, petrezselyemmel meghintve fehér kenyérrel kínáljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. febr. 26. 16:51
A fekete kagyló almaborban elkészítési módja és hozzávalói.