Fekete-fehér ruha mosása, hogy a fekete fekete, a fehér fehér maradjon! (beszélgetés)
A fehér pöttyök egészen fehérnek néznek ki :) szerintem nem veszett az ügy!! :D és a szoknyám sem...
Köszönöm mindenkinek a tippeket, összefoglalva eddig otthoni mosáshoz minél rövidebb, kímélőbb mosás alacsony hőmérsékleten fehéreknek való mosóporral, ecettel (plusz talán perwoll meg más fehérítő, folteltávolító), színfogókendővel vagy ruhatisztítóban a száraztisztítás
Gyönyörű volt. :O)
Remélem máskor egyedül is eszedbe jut. ;)
Pontosan.
Az ötletet meg ne szégyelld megköszönni. És igen, van még ott, ahol ez volt. ;)
Remek ötlet. Minden mosás előtt szétbontom, majd összevarrom :P
;)))
Nem mondasz újat, ôk mesterei az ilyen cuccok varrásának és tervezésének... Gyönyörû holmik, amiket azért nem mersz felvenni, mert mi lesz, ha ki kell mosni?
De ehhez tudni kell, hogy nekik természetes, hogy van egy adott heti adag, ami tuti, hogy megy a mosodába, minden sarkon van vagy 3 és mindegyik gyönyörûen megél belôle.
nehogy kikukázd!!!
rakd be fehérítős mosószerrel a gépbe, a feketét nem fogja bántani, a fehér viszont fehér lesz!
Már szárad :) nem fogom áztatni ezentúl, de azért áztattam, mert nem akartam gyűrni az anyagot azzal, ahogy dörzsölöm, dörzsölném ki belőle a feketét és hadd dolgozzon a fehérekhez való mosópor.
Egyébként igazad van, lehet az egyik elbacott ruhámat ruhatisztítóval még rendbe lehetne hozni...
:)
Nem, mert a fekete színét tuti kiszedi. Egyszer véletlenül a lányom vanília színű ruháját is beraktam a gépbe a fehérekkel, na az is hófehér lett :)
Nekem is van egy olasz felsőm, aminek a derékrésze fekete rugalmas anyag, felül fehér sztreccsvászon, de valószínűleg kuka, mert kissé szürke lett a fehér :S:
De miért áztatod?? Nehogy!
Tudod, hogy a gépi kézi mosás progik max 5 percig lögybölik csak a vízzel és má öblíti is ki?
Nyugi, én is mostam már ki így dolgokat, nincs az az isten, hogy ne kenôdjön szét, ha kézzel facsarod meg áztatod. Nem is kínlódom már ezekkel, irány a mosoda. Van pár olyan göncöm, amiket kár lenne tönkretenni és nem az a 4 euro fog földhözvágni alkalmanként, nem mindennapi viseletek, az áruk horror volt, nem idegeskedem azon, hogy na, elbactam, vagy sem. Vízzel is mosnak, ha nem lehet szárazon, de nekik más gépeik vannak és profi anyagokhoz való mosószereik.
ha szárazmosás van ráírva, akkor természetesen úgy kell tisztítani
de ha mosható, akkor a legjobb alacsony hőfokon, gyorsan, kímélő programmal, s nem áztatni
További ajánlott fórumok:
- Mit vegyek fel szóbelire, amiben csinos vagyok, elegáns, de mégsem a sablonos fekete-fehér kosztüm verzió?
- Hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy színes képet teljesen fekete-fehérré tenni, és csak egy részt színesre hagyni?
- A fekete-fehér ágyneműhuzat előbb-utóbb megszürkül?
- Valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy fekete-fehér képen pl a póló piros legyen?
- Hol tudok venni fekete-fehér kockás táskát?
- Ajánlanátok régi, fekete-fehér amerikai filmeket (40-es 50-es évek)? pl: Az élet szép