Fekete-fehér, avagy más kultúrák találkozása a házasságban (beszélgetés)
*ebben*
Off: Itthon ázsiaiak voltak főleg, a kárpát medencén kívülről származó ismerőseim.
Lányok mind férjezettek voltak. :(
Nekem csak menyasszonyom volt brit, bár apja ortodox zsidó nevelést kapott 18. élet évéig, aztán kiugrott, és "meggyászolták".
A brit exemmel kisebb kúlturális különbség volt, mint bármely más lánnyal eddig életemben.
Amúgy is már itthon is sok külföldi jó ismerősöm, sőt barátom - a szó hagyományos értelmében - volt. Pont barátnőm nem
Plusz: Lehet egy londoni sokadik generációs black british fehérebb mint te. ;)
Fekete-Afrika vagy szerencsésebb nevén Szubszaharai Afrika lakó meg legalább annyira színesek - például a sok vallás, és sokféle gyarmati hatás miatt - hogy azzal az EU lakósai versenyre sem kellhetnek eben velük. ;)
Nekem a magyarságom nagyon fontos! Párom is hazafi! Bár 2 különböző országot szeretünk, tiszteljük a másik országát is. Én keresztény vagyok ő muzulmán, persze könyebb lenne,ha egy vallásunk lenne, de Isten csak egy van! Szerintem mindketten nagyon sokat tanultunk egymástól! Én nagyon hálás vagyok,hogy találkoztam vele, sokat változtatott a világnézetemen.
Nállunk az első pár évben jöttek ki inkább a problémák. Akkor akartam tisztázni mindent, hogy mi lesz ,ha pl. gyerekeink lesznek, melyik országban fogunk élni...stb Amikor ezeken túljutottunk akkor már szinte alíg veszekedtünk.
Persze, a tolerancia kevés és ha csak egy oldalú akkor pláne!
Ti itt éltek? Mi a probléma, a férjed nem akar változni?
A mediterrán népekkel való találkozás azért teljesen más szerintem mint a fekete afrikaiakkal való találkozás,akikkel bár első látásra tökéletes mosolygós , vidám és frankó..., de utána...eh
A fekete kultúra egy mélyről jövő, vallásos..a gyökereket nem elfelejtő...a meghurcoltatásokat és megaláztatásokat a szívükben tartó,a múlt és a gyűlölt rabszolgatartás emlékeit nemzeteken át őrző kultúra..aki nem felejt.
Belecsöppentem...és nem fogott meg...ezért most szeretnék kicsöppenni belőle....mert magyarnak kell maradnom
Szia!
Szerintem integrálódni elég és egyben az a minimum is.
Szia!
Szerintem ha nagyon szereti egymást két ember akkor minden nehézséget letudnak küzdeni. Az én férjem török. Nem mondom,hogy könnyű volt, de egyre könyebb minden. Már lassan 7 éve ,hogy megismerkedtünk és életem legjobb döntése volt! :)
Neked hova valósi a kedvesed?
Szeretnék választ kapni arra, hogy más kultúrák, lehet itt szó európai/afrikai...stb házasságokban szükségszerű-e asszimilálódni, vagy elég integrálódni...avagy csak toleráljuk a másságot, a kultúrát???
Személyes tapasztalataim vannak..és nagyon érdekel, hogy kívülállók miként látják ezt a dolgot.
Véleményeket kérek ,és megosztom tapasztalataimat.