Fejsérülés esetén mire kell figyelni? (beszélgetős fórum)
Szerencsére minden rendben van vele.
Evett/ivott,kakilt pisilt. Nem hányt,rendesen ugyanúgy közlekedik mint szokott.Egyensúly is rendben,pupilla is.
Persze azért figyelem továbbra is.
Pár napig figyeld, sokszor később jönnek ki a tünetek, nem akarlak ijesztgetni.
Tapasztalat sajnos.
Ha a vizsgálat nem mutatott ki semmi belső elváltozást, akkor az nincs és nem is lesz. Sem bevérzés, sem hasonló. Hiszen mire beértél vele a kórházba, addigra már minimum egy fémpénz nagyságú folyadékot mutatott volna a CT.
Én azt mondom, hogy erőnek erejével ne fektesd. Majd azt figyeld, ha önmagától fel (akar) kelni, hogyan mozog, hogyan reagál az egyensúly-érzete, stb. Ha minden gond, félrebillenés nélkül mozog, akkor megnyugodhatsz.
Ha azt látod, hogy megbillent, megszédült, akkor viszont mennék vele vissza az orvoshoz.
Az is lehet, hogy egy kicsit fáradékonyabb lesz 1-2 napig, és önmagától kíván többet pihenni... engedd, hogy a ritmust ő diktálja, te pedig figyeld!
2 éve velem alszik,így ez nem lesz probléma.
Köszönöm a segitő válaszokat.
A kisfiamnak volt agyrázkódása. Pihennie kellett, aztán 2-3 nap múlva elvittük kórházba , ahol szemfenéktükrözést csináltak, reflexvizsgálatokat, és koponyaRTG-t. Azt mondták, enyhe agyrázkódás volt, nem lett semmi baja a későbbiekben.
Neki első nap hányingere volt este.
Ha 3 napon belül az alábbi tünetek jelentkeznek, vidd vissza egy kontrollra: szédülés, bizonytalan járás, hányinger, hányás, eltérő méretű pupillák, étvágytalanság, levertség, szokásosnál nagyobb aluszékonyság.
Ne aggódj, az jó hír, hogy megvizsgálták és nem találtak semmit, ez mindenképpen megnyugtató. Csak tartsd figyelemmel még, de nem hiszem, hogy gond lesz, kemény fából faragták a kisgyerekeket és elég jól tudnak tompítani/esni.
Mostmár elaludt,velem alszik.
Akkor ébresszem megnézni?
Sziasztok!
2 éves Kisfiam kb este 8 kor leesett lépcsőzés közben kb 9 lépcsőfokot.
A férjemmel voltak este kutyát sétáltatni,csak a sirásra lettem figyelmes,mert nagyon sirt
Azonnal vittem ügyeletre,volt uh és rögten mindent rendben találtak,nincs törés,se belső vérzése szerencsére.
Mégis rettenetesen félek nehogy koponya vérzése legyen.
Mire kell figyelnem nagyon?
Mostmár eladludt mert nagyon fáradt volt ,viszont én konkrétan remegek mint a kocsonya……
További ajánlott fórumok:
- Szerencsebambusz! Hogyan kell gondozni, mire kell figyelni, milyen tapasztalataid vannak e téren?
- Közösen örökölt ingatlan esetén mire kell figyelni?
- PCOS esetén mire kell figyelni étkezésügyileg? Mit kell enni, mit nem szabad enni?
- Tetőcsere esetén mire érdemes figyelni?
- Mit takar a last minute? Mire érdemes odafigyelni egy ilyen utazás esetén?
- Sztóma esetén mire kell odafigyelni az étkezésnél, mit lehet enni?