Mit lehet kezdeni a fejes salátával, ha sok van belőle? (tudásbázis)
2 nagy fej az rengeteg? 2-3 alkalomra?
Mindig rá kell jönnöm, hogy sokat eszünk:D
Ha megcsinálok 2 nagy fej salátát a szokásos salátának, akkor szinte 1 evésre elfogy.
Igen, saját levében fokhagymával,a végén tejfölt rá, sült tokaszalonnával.
Persze ez nem ülőmunkát végzők ebédje
Tökéletes a serpenyős párolt vegyes zöldségek közé, felcsíkozva.
De hideg tartáros vegyes salátához is. Ha gondolod, írom a receptjét.
Életkorából adódóan tudni kell mi az ami a háztartásunknak elegendő...de túltermelés adódott.
Én két óriás fejet veszek magamnak,5 literes lábosban kell párolnom,2-3 alkalomra elfogy, szeretem, nem unom, mert csak szezonba veszek, primőr neeeem kell.
Ugyanígy vagyok a spenóttal is, a télikabátom is odaadnám érte!Tart kb május 20ig utána majd jövőre eszek.
Ismerős fiatal menyecske említette, hogy annyi hatalmas fazekuk van, kapták, elajándékozná. Anyut érdekelte, disznóölésre milyen jó lenne... rákérdeztem, hát kiderült, hogy 5 literes fazekakról van szó. A "nagy" és "sok" jelző relatív :)
Salátával kapcsolatban: én eladnám munkatársi körben, kicsit olcsóbban, mint bolti ár. Régebben árultuk, az őszi saláta ilyenkorra csodásan fejes, de már nem ültetem vele tele a kertet.
Zöldturmixnak esetleg?
Vagy annyira sok hogy meg sem tudjátok enni?
További ajánlott fórumok:
- Szó-tag-lánc - az előző szó bármely szótagjával lehet kezdeni és minimum három szótagos szavakat kell írni
- Mit lehet kezdeni egy önző férjjel?
- Lehet újra kezdeni a csalódottságból?
- Esküvőre készülünk! Mennyivel előtte érdemes elkezdeni szervezni, hogy ne legyen belőle kapkodás?
- Mit tudok kezdeni az elronntot cd dvd korongokal? Valamit lehet belöle csinálni?
- Lehetne még kezdeni vele valamit? Kezd belőle elegem lenni