Fehér karácsony ami megmaradt bennetek? (beszélgetős fórum)
Még nagyon kicsi voltam, óvodás. Tatám elvitt sétálni, amíg a Jézuska hozza a karácsonyfát. Fehér volt a táj, tatám angyalokról mesélt, én meg meg mertem volna esküdni, hogy a fák ágai között színes angyalszárnyakat láttam megvillanni.
Nagy pelyhekben hullott a hó és ropogott a lábunk alatt. Érdekes, sokkal nagyobb a csend a hóban. Fázott a kezem, a lábam, de egyáltalán nem bántam. :)
Mikor hazaértünk, benyitottunk a sötét előszobába, aztán meghallottam a csengettyűt. :) A szobában plafonig érő fa állt, kis gyertyák égtek rajta és csillagszórók szikráztak.
Alatta a sok ajándék.
Az egész család ott volt, együtt elénekeltük a "Mennyből az angyal"-t, aztán kezdtem bontogatni az ajándékokat.
Nagyon szép karácsonyok voltak abban az időben, boldogok voltunk, sokat nevettünk.
Az idén igazi karácsonyunk sem lesz. :(
Szilveszter volt, nem karácsony, valamikor még a '60-as évek vége, '70-es évek eleje. Ment a szilveszteri házibuli, amikor észrevettem, hogy odakint öklömnyi méretű hópelyhek hullanak az égből. És amikor legközelebb kinéztem, már minden csupa fehér volt, a hó pedig csak hullott...
Ott hagytam a társaságot, kabátot fel, és kimentem havat söpörni udvarra, meg az utcai járdát is, aztán amikor végeztem vele, kezdtem újra, és újra, annyira élveztem ezt a csodálatos időt... lemaradtam az éjféli pezsgőről is! :)))
2010 karácsonya. Vagyis annak másnapja. Nagyimhoz mentünk szokásos módon. Csakhogy ő már nem várt minket...
Mikor vártunk az orvosra hogy megállapítsa nyilvánvalót, anyuval a lépcsőházban álltunk és akkora pelyhekben kezdett el esni a hó hogy azóta sem emlékszem olyanra. Csak álltunk egymásba kapaszkodva dermedten.
Bocs ez rossz emlék de ez belém égett..
Gyerekkoromból sok emlékem van,barátnőmmel imádtunk este a városban csatangolni a hóesésben!
2-3 éve öcsém kedvese zörgetett az ajtón,kiadta parancsba,hogy öltözzek,megyünk szánkózni.Gondoltam magamban,meg van zavarodva ez a csaj,éjnek idején a hegyre menni?Aztán kint ért a meglepetés a kapu előtt...ott állt a szánkóba befogva az alaszkai malamut kutyájuk,mondanom sem kell,hogy élveztem!Kifárasztottuk a kutyust rendesen.☺
Még kislány voltam,azóta nem is emlékszek,hogy lett volna fehér karácsony.
Hivatalosak voltunk a mamámhoz vacsira.Az úton elszórakoztattam magam...Csupa jég volt a járda.Egyszerre akartam lépni anyukámmal,de mint később rájöttem nem kellett volna ugyanakkorákat lépnem!A vége hóban fetrengés és oltári nagy nevetés lett!
Valamiért mindig ez a történet jut eszembe ha valaki fehér karácsonyt emleget!
Nektek is van kellemes emléketek?
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Kistestű fehér kutyusnak karácsonyra?Nem az enyém..
- Hol tudok venni piros-fehér csíkos görbe nyalóka karácsonyfadíszt?
- Fehér karácsonyfa
- Enged a fekete párnahuzat amire karácsonyra szeretnék fehérrel hímezni..