Fehér csokiba mártott gesztenyebomba (Eszményi Viktória féle) recept
A Fehér csokiba mártott gesztenyebomba (Eszményi Viktória féle) hozzávalói:2 csomag gesztenyemassza
10 dkg vaj
1/2 dl rum
1/2 dl víz
1/2 csomag zselatin
2 pohár tejszín
2 csomag vanília cukor
porcukor
babapiskóta
csoki öntet
A Fehér csokiba mártott gesztenyebomba (Eszményi Viktória féle) elkészítési módja:
A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal, ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy az alját és az oldalát 1, 5 ujjnyi vastagon borítsa, de a közepe üres legyen. Hűtőszekrényben hagyjuk megkeményedni. 1/2 evőkanál zselatint 1/2 dl vízzel elkeverünk, felmelegítjük és közben kavargatjuk, nehogy összecsomósodjon. 2 pohár tejszínt, 2 csomag vanília cukrot, egy kanál porcukrot és a zselatint össze keverjük és kemény habbá verjük. Megtöltjük vele a massza üresen hagyott részét. A tetejét 2 sor, rumos tejben megáztatott babapiskótával rakjuk le. Tányérra borítjuk és csoki öntettel leöntjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Marcsi87, 2010. febr. 25. 16:09
A fehér csokiba mártott gesztenyebomba (eszményi viktória féle) elkészítési módja és hozzávalói.