Farsang: a hagyományoktól a jelmezvarrásig (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Farsang: a hagyományoktól a jelmezvarrásig
A büszkeséggel semmi baj, sőt én egyetértek vele, a kivagyisággal vna bajom, ha te ezt nem láttad bele akkor ez van, nem egyformán szemléljük a dolgokat.
Ennyi.
Nem offolnám szét,de azért megkérdezem,miért baj,ha valakinrk véleménye van és esetleg büszke valamite,amit maga ért el, vagy készít? Az effajta hozzáállás nem ugyanaz a "magyar majdénlenyomom" hozzáállás, amibek a másik olvasata a kivazyiság? ;)
Tök igaz,ha belegondolsz. Pénteken a farsangon én is újra ezt tapasztaltam. Huszonakárhány gyerekből volt 5 pókember, 3 tavasztündér, 4 elza, mind mind boltból. Nekem sem tetszik ez. És ez is otthon kezdődik. Én is magam készítem a jekmezüket és menő vagyok emiatt a sajá szememben 😁 (poén)
Visszatérve: Lehet a gyerekre fogni,hogy ő akarta... de miért? :)
Az utolsó bekezdés legalábbis nem másról szól szerintem.
"2 éjjele ment rá a bagoly jelmezre, de mekkora sztár, hogy maga varrta ellenben másokkal blabla a szokásos magyar kivagyiság.
A cikk többi része telejsne jó volt, én meglettem volna az önfényezés nélkül, hitelesebb lett volna.
azért írta volna?
akkor elolvasom újra,a másik szemüvegemmel :)
Gyártottam már én is sok mindent, és a gyerekek különlegesek voltak benne, mert olyan senkinek sem volt. Még ha azok a házi jelmezek nem is voltak olyan csodásak, mint a boltiak. Általában együtt alkottuk, legalábbis ott szuszogtak a fülembe, míg én készítettem. :)
Egyetlenegyszer volt vett jelmezünk, egy hercegnős, mert azt meglátta, és megszerette.
Egyetértek én is. És én amúgy sajnálnék is ennyi pénzt jelmezre. Aztán következő évben megint. Pénzkidobás, felesleges... és tényleg büszke a kicsi az Édesanyjára, ha Ő varrta a jelmezét! Az én tündérem most a jelmezében alszik :-)
Nálunk ma volt a mondókás farsang. Az egy évesemnek polip jelmezt terveztem a nagyobbnak pedig mutattam képeket a neten, de Ő is polip szeretett volna lenni! Szóval tegnap este 1 óra alatt elkészült a két jelmez. Flízel kitömködtem 3-3 pár harisnyát és egy gumira tűztem biztosítótűvel. Eredetileg varrni szerettem volna, de így jobb volt, mert mivel próbálni nem tudták gondoltam ezt könnyen lehet(ett volna) állítani!
Tökéletesen egyetértek.
Én is úgy készítem a jelmezt, az idei évtől már két kívánságot kell teljesíteni. És jó is, hogy olvasom... most jut eszembe, hogy pénteken ovis farsang. Még szerencse, hogy az egyik polip szeretne lenni, amihez mindösszesen 4 pár harisnyanadrág, jó sok vatta és némi anyagmaradék kell csak. A másik lányom pedig őzike...ehhez van egy barna pöttyös nadrágunk, ma elkészítem neki a hajpántra applikált filcfüleket a kis agancsokkal. Remélem, sikerül... :D
Jó az áttekintés a hagyományokról. Szeretem összefüggéseiben látni a dolgokat.
Ugrás a teljes írásra: Farsang: a hagyományoktól a jelmezvarrásig