Falun élők (beszélgetős fórum)
Is is:)
Egyébként bár nagyon sok volt,,de a forróság miatt (gondolom) nem lett jó a minősége.
Kivéve a régi(nem tudom milyen) fajtákat.
A szilvafák nagyon törnek,,mindet nem tudjuk megtámogatni,,rengeteg van rajtuk:)
Körtén is de az alacsonyabb,,az kapott támot.
Alá kell támasztgatni némelyik gyümölcsfa alá, mert húzza nagyon az ágat, félő, hogy letörik!
Nálatok is így van?
Jaja, néztemmár közben énis,
Hát nemtom mikorszüretelek akkor, mongyuk vt már rá példa esőkapátban szedtem a szőlőt , semmi gond nemvólt.
Neked van szőlő, te mikor tervezed a szüretet??
Jövőhét végefelé lehet szüret!🍇
Nemtom lenne e még jó napsütéses idő, mert még kis cukorfokot emelne rajta biztos,
... kolléganőm , amikor a lánya építkezett teljesen fel volt háborodva h micsoda családi ház ?!!!! ahol se pince :( se padlás :( se sájz :( nincsen ?! de azt mondta a lánya h van a boltokba minden , majd veszünk !!!!
Bundy ki volt akadva h öreganyám / így mondta , ott volt buszsofőr Bundy a szomszéd faluba :) / naponta v 5x buszozgatott a boltba !!!! 1-1 db/cs valamiért :( mindig elfelejtett valamit , v csak élvezte a helyzetet h ingyé' buszozhat már 65 felett :( :( v nem tudott mit kezdeni magával , v unatkozott és így töltötte a fölösleges idejét :( :( v csak társaságra vágyott , otthon + nem volt :( neki olyanja :(
... néhány kedvenc be van jelölve nekem , amit , akit szívesen olvasok Fehérkével is így vagyok :) szerettem olvasni amit ír , ahogy ír , de v fél éve ide se néz a hoxára :(
... szerencséje van az unokáidnak h vagy nekik :)
Nyugdijas lettem, nem kell sokat veszodnom a mindennapos gondokkal annyira, hogy massal ne is tudjak foglalkozni, csak jaj elne felejtsem, hogy miket kell bevasarolnom, mert majd csak akkor jut eszembe, amikor keso lenne a boltba menni, mivel mar a falusi spanz, vagy kamra aktaja nem nyilik mi elottunk, hogy egy kis fustolt kolbaszt levaghatnak ami fol van akasztva. vagy a stelazsirol egy uveg lekvart le vehessek...
Az elet a varosban, konnyebbnek igerkezett, de aplusz mellett van ugyan annyi minusz is...
Csak biztos ti is ugy erzitek, a szilo huzodik kozelebb a gyerekeihez, es nem a gyerek huzodik kozelebb a szuleihez... Talan ez mindig igy volt, miota a vilag a vilag.
Hiaba tudjuk ezt de akkor is nehez azt elfogadnunk. Mi nem koltozunk tavolabbra toluk, de forditva az megtortenik...
Sosem felejtem el, amikor meg gyerek voltam, a kertben kezdtek erni a gyumolcsok, mindig volt friss gyumolcs, nem az a fonnyadt, vagy tul erett, vagy egyenesen eretlen gyumolcsok, amik most a boltokban vannak. Tudtuk, hogy a kerunkbol jott nem valahonnan, hosszu teherautok alltal jutott el, es hogy ne nagyon torjon a husszu teheraauto ut alatt csak zolden szedik le, de bepermetezik valamivel, hogy az eretlen, izetlen gyumolcs is szepen mutasson, de csak akkor mond igazat, amikor beleharapunk, vagy megvagjuk, akkor mar nem lehet "kepmutato"! A multkor is hirdettek a jonathan almat, mentem is a boltba, mert Edesapamnak volt tiz faja a kertbe ultetve, es szepek es joizuek voltak, Siettem, mert az unokakhoz kellett odaernem, mire az iskolabol hazaernek. jat a boltba felkaptam harom csomaggal arrol az asztalrol, ahol a Jonathan vot kitablazva, masnap nem elovarassal bontom az alma csomagolasat, hat az az alma egy valami edes alma volt!
Manapsag mar elertunk arra a pontra, hogy az emberek azt sem ismerik fel milyen alma milyen fajta!
A Boltosok is ebbe beletartoznak!!! Es meg rosszabb, hogy azt hiszik, hogy mas sem tudja!
Igen sajnalom az utannunk kozetkezo genraciokat, mert mar nem fogjak ismerni, hogy milyenek az igazi izek, es nem tudjak felismerni az almakat sem.
O, nem!
Csak a "muveltseg"gel osszefuggo rotacios kapaval, is muvelnek, csak foldet, osszekapcsolodasara irtam...
Valojaban az igazsag az, hogy egy kis csalafintassagert nem megyek a szomszedba. :D
--- en meg nagyon muvelt ember vagyok!
A hatamon ketszer is keresztul ment a rotacios kapa!
A korunkat emlititek, van egy komikus aki azt mondja magarol, amikor az eletkora szamara kerul sor, hogy en harminc kilenc es fel multam! Amikor nyolcvan volt valojaban, akkor is. de vegeredmenyben igaza van, mert mult. a tobbi csak egy szam, es szerintem az szamit mennyinek erezzuk magunkat,
De neha mar kisse itt is ott is kopott rancosabb, szinvesztette haj alatt is egy fiatal kisgyerek lakozik, remennyel es tervekkel tele az elotte allo eletre.
Aztan az meg mas lapra tartozik, mit is tudunk a terveinkbol megvalositani, mert annak ellenere, hogy en is harminckilenc es fel multam, mar vannak dolgok, ami harminckilenc es fel elott konnyebb volt es megtudtam valositani... :D
De ameddig orulni tudunk az elet apro oromeiben es sikerul megoldani az eletunk kihivasainak nagy reszet, addig a poharunk mindig felig tele van es ugy marad, sosem felig uresen!
Amig arra koncentralunk, hoyg mi mindenunk van, addig szep az eletunk, es nem arra koncentralunk, hogy masnak tobb van mint nekem es nekem miert nincs annyi es olyan mint masnak. Abban a lelkiallapotunkban nem lehetunk elegedettek es kiegyenzulyozottak. A z elet igazsagaihoz mindig hozza tartozik, hogy mindig lesznek olyanok akiknek az anyagi oldalrol tobbjuk lesz es mindig lesznek olyanok, akiknek kevesebb.
De amig a kis fustolt csulokkel megkeresztelt bab fozelek jol esik, addig nagy bajunk nem lehet!!! :DDD
Amikor volt libám akkor a mellét combját konfitáltam,felszeleltem és betöltöttem műbélbe.Guszta volt,nem szeretem a mellét.Jó volt a libazsír meg a pecsenyezsír!
Én maposakat szoktam április május körül hozni.Master fajta 15-20 darabot.Ahogy fogy a hely a fagyasztóba úgy vágom de 10 hetes nél hamarabb nem szoktam.Három van most.Hamar tojnak,jó dolguk van,ma lilakáposztát vettem nekik akciós 90ft.
Lassan lehet tervezgetni a munkákat,15 fok volt.
Ültetsz kotlóst? Vagy naposcsibét veszel?
Mennyit tartasz csirkéből,télre hány tyúkod marad?