Falfűtési rendszert mindenképpen alacsony hőmérsékletet előállító berendezéshez kell választani ( kondenzációs gázkazán,hőszivattyú) De a padlófűtési rendszerhez képest azért nagyobb hőmérsékletű fűtővíz is mehet benne. Míg a padlófűtésnél azért meghatározó a felületi hőmérséklet(ami ha nagy az érrendszeri megbetegedést is okozhat több év alatt)
Szerintem meg nem annyira körülményes . Általában a külső falakon helyezzük el a fűtő csöveket de minden esetben hőszükséglet számítást kell végezni mert lehet hogy a meglévő felület kevés ahhoz hogy a helyiséget befűtse és kombinálni kell padlófűtéssel. Illetve képek felrakása lehet kapni hőfóliát ami kimutatja a falban lévő csővezeték nyomvonalát és általában azért 8-10 cm távolság azért van a csövek között.
Szerintem valamelyik másik portálon ,biztos jóval több útmutatót,tapasztalatot,javaslatot,tanácsot kapsz.Ahová több szakmabeli is benéz...ha többet szeretnél megtudni
Hú köszi. Az ilyen hozzászólás jól jön, akinek tapasztalata is van. Tüzelős kazánotok van?
Nekünk is falfűtés van, az ebédlőben meg a a földszinti folyosón padlófűtés is van. Vannak képek a naplómban meg a képek között is. Csak szeptemberbe lesz az esküvőnk, és azért írtam, hogy tapasztalatokat olvassak.
Nekünk mindenhol falfűtésünk van, a kővel burkolt helyiségekben padlófűtéssel kombinálva. Ha újra építkeznénk, eszembe sem jutna másfajta fűtési mód, mint ez.
Sokkal melegebbnek hat a falfűtés által adott 20 fok mint a radiátorossal, tudom hogy abszurd, de így van. Egyszeri befektetés után a gázszámlát is jócskán csökkenti. Mi nemsokára építkezni fogunk, és tuti falfűtésünk lesz.